Още с отварянето си дни преди Коледа новият клуб Manco’ в старата къща на БДЖ на ъгъла на улиците Раковски и Иван Вазов се оказа хит
01/04

Свързани новини

13.02.2023 17:03

ДА! Защо Manco’ заслужава 2 седмици чакане за резервация

Видян 7767 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още с отварянето си дни преди Коледа новият клуб Manco’ в старата къща на БДЖ на ъгъла на улиците Раковски и Иван Вазов се оказа хит. Входът е буквално срещу дома на народния поет, направен във времето, докато е министър в кабинета на Стоилов след Стамболов.
Но, за да ви пуснат отвъд красивата врата, има важно условие.


То е предварителна резервация. И ако смятате, че няколко часа или предишния ден е достатъчен срок, за да я направите, ще се изненадате.


Също като за супер реномираните заведения по света, времето на изчакване е доста по-голямо – 2 седмици.



Другото условие е за минимална консумация от поне 50 лева на човек вътре в клуба.
Неговата френска връзка личи по много неща – чак до чашките на наргилетата. Освен по върховите позиции на стената на бара, заети от най-добрите шампански Дом Периньон и Перие Жует, както и от симпатичния малко по-евтин Мум с неговата интересна бутилка с червената лента, която го прави по-удобен за хващане, особено в любимия магнум вариант.


Разбира се, можете да пиете каквото си искате. Особено внимание, като във всеки  добър бар, се обръща на коктейлите. Например предпочитаният от агент 007 Мартини тук се прави с основа от джин и водка. Към тях са добавени бяло вино за плодов вкус и малко ликьор от личи, осигуряващ нотка на сладост. Балансиращата финална съставка е солен разтвор, който помага за извеждането на фините нотки в напитката.


Музиката е от международни диджеи като Зак, който се очаква да пуска в събота, след успеха си на клубните сцени в Солун и в Германия, подгряван от Горро, в чиито умения да прави супер микс от ретро и съвременни парчета лично се уверихме миналия уикенд.  


Нещото, с което обаче Manco’ доминира над останалите клубове в София със сигурност е на първо място интериорът. В същото помещение вече имаше бар преди няколко години, но той беше далеч от замаха, с който е направен дизайнът на това заведение.
Базата е ретро, защото такава е къщата – една от най-красивите сгради в София изобщо, с толкова важните за място, където се събират наистина много хора, доста високи тавани. Които в случая са и богато орнаментирани.


Изпипани са всички интериорни детайли – от специалните капитонирани тапети до летящите като птици осветителни тела и изображението в края на втория салон в Г-образния бар.



Ако се раздаваха призове за най-красива баня в София в момента, а това според нас е много важен елемент от цялостния имидж и общото впечатление от един клуб, наградата сигурно щеше да отиде при  Manco’.


Накрая няколко думи за публиката. Клишето, че богатите срещат красивите е толкова вярно, че сякаш е писано специално за Manco’. Това е идеалното място за спорта „наблюдаване на хора”, който е любим за посетителите на нощни клубове по света и у нас. Човек може да види цялото многообразие на модни и лайфстайл тенденции, типажи и образи и да напише книга за златната софийска младеж, като един своеобразен български наследник на Фицджералд с неговия велик Гетсби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог