Въпреки че официално марката се обявява за наследник на френската традиция, повечето неща, които ще видите зад щанда са на базата на тарталета, което пък – личи и по названието, си е италианска работа. Разбира се има и торти.
01/02

Свързани новини

24.10.2022 16:29

ДА! Марашлян, където сладкишите свършват преди времето за следобедна закуска

Видян 2554 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Въпреки че е съвсем нов адрес на ул. Христо Белчев, големите витрини, които заемат почти цялото малко пространство на сладкарницата Марашлян остават празни или почти празни още в ранния следобед, както се случи и при нашето посещение. Което беше второ – при предишното, също следобедно, още в седмицата на откриването, не беше останало съвсем нищо. А точно това е времето, когато мнозина се сещат да направят по-щастлив деня си с десерт, докато се радват на разходка в хубавото време на циганското лято из центъра на София, който също по нещо напомня ромското начало.


Даже на фейсбук страницата на сладкарницата се появи инфо, че временно спира работата по поръчките на торти, за да може да има достатъчно продукция на витрината в следобедните часове. Така е с бутиковите собствени производства.



Въпреки че официално марката се обявява за наследник на френската традиция, повечето неща, които ще видите зад щанда са на базата на тарталета, което пък – личи и по названието, си е италианска работа. Разбира се има и торти.


Всичките сладкиши са многослойни, както ще видите и на илюстрацията за тортата Тирамису. Някои са в различни и нетипични за сладкиши цветове като розово, лилаво, цикламено, което ориентира и към вкусовете на използваните за направата плодове. Когато опитате продуктите, те са хрупкави, а не толкова кремообразни, както повечето от нас очакват. Цените не са ниски, но и качеството е добро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак