Преди две години най-големият хит в добрите ресторанти на Европа и Щатите беше dry aged beef. Отлежалото в специални хладилници с хималайска сол фино телешко месо беше мания за чревоугодниците. Е, най-накрая е хит и в София, благодарение на тъй нашумялото напоследък заведение с интригуващото и нетипично име Джанъм стек хаус. С гордост е изложено в специална централно разположена витрина в заведението. Там отлежава 28 дни, докато стане супер тъмночервено и съвсем крехко. Другите меса са също видни, но в странично позиционирана витрина.
Въпреки че названието води към турски корени, ресторантът не е от калъпа на другите в тази ниша. Наследил интериора на отличен испански, то е напълно европейски по дух. И по месо. Единственото турско, освен някои фотоси по стените, е фактът, че не предлага свинско. Колкото и хитова да стана сланината напоследък в публичното пространство. Ние избрахме локум-телешкото – специалитета на готвача и не съжаляваме. Чобан салата също си я биваше, без да е нещо особено – в София сме хапвали и по-добри. Лавашът пък беше мини, а надуваемият хляб е сред любимите ни турски работи за хапване. Важна информация е, че на обяд е доста спокойно, но на вечеря обикновено трябва резервация, особено в края на седмицата.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Никога не забравяйте, че е необходимо ...
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:
- Какво значи това?
Той:
- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.
Тя:
- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!