16.02.2011 14:33

Coca-Cola: Рецептата не е разкрита

Видян 2047 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американската компания Coca-Cola отрече твърденията, че рецептата на прочутата газирана напитка е разкрита, предаде Ройтерс, като цитира говорителя на компанията Кери Треслър.
По-рано тази седмица американският радиоводещ Айра Грас заяви в програмата Американски живот, че знае формулата на газираната напитка. Според него Coca-Cola е съставена от портокалово масло, от лимонено масло, от масло от индийско орехче, от масло от кориандър, от масло от портокалови цветчета, от канела, от алкохол, от лимонов сок, от ванилия, от карамел, придаващ й цвят, от захар и от листа от растението кока, съдържащо малки количества кокаин. Глас уточни, че тази смесица няма вкуса на комерсиализираната в наши дни Кока-кола, но това не означавало, че не става дума за оригиналната рецепта.
Според водещия тази формула е била записана на ръка и е открита сред документи, принадлежащи на фармацевт. Публикувана била в ежедневника Атланта джърнъл конститюшън още през 1979 г. Тогава към статията била публикувана и снимка, на която се виждали страници от тетрадка с ръкописен почерк, изброяващ съставките на онова, за което Грас твърди, че е рецептата на Coca-Cola. Тетрадката е била в действителност на приятел на Джон Пенбъртън, фармацевта, който е създал Coca-Cola през 1886 г.
Във връзка с тези разкрития говорителят на Coca-Cola припомни, че през годините мнозина са се опитвали да разкрият тайната рецепта за напитката, но безуспешно. Тя си остава мистерия вече близо 125 години.


 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби