Свързани новини

15.07.2009 10:00

Човекът, който се храни със слънце

Видян 6251 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хира Ратан Манек е индиец, който разработва метод за приемане на слънчева светлина и използването й за лечение и поддържане на тялото без необходимостта от твърда храна. Той ще разкаже за метода си на 15 юли от 18 часа в Националния музей „Земята и хората".


Той популяризира метода за използването на слънчевата светлина за лечение и като енергиен източник. Вдъхновен от ученичка на индийския учител Шри Ауробиндо, той насочва усилията си към разработване на метод за приемане на слънчева светлина без необходимост от твърда храна. Работи върху метода си в продължение на 3 години. Техниката, която предлага не е нова за света, напротив, това е стар метод „тратак”, концентрация върху слънцето/ практикуван по всички части на света – древен Египет, Гърция, Индия, Америка.
Хира Ратан Манек е роден на 12 септември 1937 год. в Бодхавад, Индия. Инженер по образование, с успешна кариера в семейният бизнес, на който е посветен до пенсионирането си през 1992 год. От юни 1995 год. Хира Р. Манек живее основно на слънчева енергия и вода. Понякога ако обстоятелствата налагат приема чай, кафе или цвик от мляко. Досега е имал 2 периода на строг пост през които е бил наблюдаван от няколко екипа учени и лекари. Първият пост е продължил 211 дни /през 1995-96 год./ под ръководството на д-р Рамачандран специалист по алопатия и аюрведа. Вторият пост е продължил 411 дни /2000-01 год./ в Ахмедабад, ръководен от международен екип от 21 лекари и учени с директор д-р Сидхир Шах и д-р К. К. Шах, президент на Индийската Медицинска Асоциация по това време. През време на този пост Манек е приемал само преварена вода и нищо друго, никакви инжекции и др. от този род неща. Всекидневно е бил наблюдаван и изследван за пулс, кръвно налягане, урина, изпотяване, тегло, прием на вода, ЕКГ, ЕЕГ, M.R.I. и т.н. След първоначална загуба на 19 кг. /през първите месеци/ теглото му се е стабилизирало и освен леко спадане на пулса и респирацията /от 18 на 10 за минута/, никакви промени във физическото и психическото му здраве не са наблюдавани. След този експеримент Манек е бил поканен от Университета „Томас Джеферсън” и Пенсилванския Университет във Филаделфия, където е изследван от д-р Андрю Нюберг и д-р Георг Бренард, водещи специалисти в изследванията на мозъка и епифизната жлеза. През 2002 ХРМ дава 136 лекции в САЩ. Следващата година 147 лекции в САЩ, Канада, Карибите и Великобритания. От тогава индиецът пътува по света и изнася лекции и интервюта, преподава своя метод на хора заинтересувани от използването на слънчевата светлина за лечение и като енергиен източник. В момента има много практикуващи от цял свят по неговата методика за гледане на слънцето, а според д-р Шах има поне 200 човека на земята, които са постигнали същите резултати. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец