Свързани новини

23.11.2009 19:31

Брюксел отпуска 48 тона улов на калкан

Видян 1884 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Брюксел отпуска за България 48 тона улов на калкан за 2010 година, съобщи dir.bg. Общо за България и Румъния Европейската комисия дава разрешение за 96 тона улов, уточни  Натали Шарбоно, говорител на комисията. Квотата е одобрена от Съвета на министрите на земеделието и риболова от страните в ЕС, които заседаваха в Брюксел. За тази година квотата ни беше 50 тона (общо 100 тона за двете страни) и тя беше изчерпана още през първото шестмесечие.
След доклад на Научно-техническия и икономическия комитет по рибарство, че количествата на калкана намаляват в Черно море, ЕК бе предложила орязване на общия допустим улов за догодина с 24%, което означаваше до 38 тона за България (общо76 тона за нас и северната ни съседка).
От Националната асоциация по рибарство и аквакултури твърдят, че несправедливостта при определянето на квотата ни се увеличава и от факта, че ограничения се налагат само на двете ни черноморски страни - членки на ЕС. Уловът на калкан във всички черноморски държави достига 1000 тона, показват статистическите данни на Европейската комисия. Над 70 на сто от него се пада на Турция, а на България и Румъния - около 10 процента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог