Свързани новини

27.02.2013 10:32

Bosphorale – Десерт на годината в „Кемпински”

Видян 1952 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Противно на известната мисъл „Много баби – хилаво бебе”, понякога наличието на много готвачи може да доведе до творчески искри и резултатът да бъде едно невероятно изкушение: Bosphorale.


Десертът на 2013 беше избран измежду 51 рецепти на 51 сладкари.


За да изберат десерта на годината, сладкарите бяха поканени да представят оригинална рецепта по точно зададени правила: ключовата съставка да бъде шоколад, десертът да може да бъде сервиран както отделно, така и в комбинация с други сладости, да не бъде суфле, десерт а-ла-минут или сладолед. Предварителният подбор от пет десерта беше извършен от група готвачи, избрани от корпоративния офис на „Кемпински”.


Десертът е създаден от главния готвач и майстор на шоколадови вълшебства Уилям МакКарик от Çırağan Palace Kempinski в Истанбул.


“Bosphorale, една истинска кулинарна наслада, е торта на основата на шоколада със сушени кайсии, напоени в чай и портокали. Това е съвършено представяне на характера на „Кемпински”, усещане за местен и регионален вкус, с европейски дух”, казва Стефан Белон, Вицепрезидент „Храни и напитки” в международната верига. Тази богата торта съдържа най-добрите местни аромати, като кайсии от Кайсери, чай Ърл Грей с аромат на бергамот от Черноморския бряг на Турция, елегатно комбиниран с шоколад „Валрона”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби