Свързани новини

06.07.2009 11:54

Болните от рак – три пъти повече през следващите 20 години

Видян 1534 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 2030 г. болните от рак в света ще се увеличат над 3 пъти. Тези данни са били оповестени на приключилата неотдавна в Орландо (CAЩ) 45-та годишна среща на Американската асоциация по клинична онкология (ASCO), информира БГНЕС.



В този най-авторитетен форум взеха участие и група български медици, стана ясно на работна среща във Велико Търново, организирана от Българското онкологично дружество и Рош България. Те запознаха своите колеги с иновациите и тенденциите в лечението на злокачествените образувания.
Подчертано бе, че в света все повече се залага на индивидуализираното лечение, каквито възможности има благодарение на новите видове терапевтични агенти, създадени в резултат на развитието на молекулярната биология и базираните на нея биотехнологии. Цитирано бе изказване на президента на ASCO Ричард Чилски, според когото „всеки болен, всеки тумор е различен и заболяването рак е съставено от ред характерни, но с различна чувствителност, биология и изход лица на проява, които правят задължителен индивидуализираният подход.”
Персонализирането на лечението ще намали значително разходите, е било изтъкнато на форума. Организацията ASCO е известна и с това, че спонсорира перспективни изследователски проекти, като през последните 25 години е инвестирала в проучвания с практическа стойност над 50 милиона долара. Моноклонални антитела, антиангиогенезни агенти и модифицирани протеини вече се прилагат в практиката, като показанията за включването им в лечебните схеми все повече се разширяват. Създаването на нови прицелни агенти е и ще бъде водещо направление в света на иновациите в клиничната онкология в близките години. По-добър терапевтичен отговор и удължаване на преживяемостта без прогресия при по-високо качество на живот са главните резултати от въвеждането на тези лечения. Голяма част от тях вече са познати и у нас.
Участниците в срещата се обединиха около становището, че е необходимо тези иновативни схеми да станат достъпни за повече онкологично болни. По прогнозни данни през 2010 г. се очаква диагнозата „рак” да бъде поставена на повече от 36 000 българи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец