Свързани новини

27.10.2009 17:32

Бюст на Путин ще бъде подарен на Шварценегер

Видян 2107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бюст на руския премиер Владимир Путин се изработва като подарък за бившия бодибилдър, а сега губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер, съобщи неговият скулптор, цитиран от БГНЕС.


В момента бюстът се изработва в родния град на Путин Санкт Петербург по поръчка на руската Федерация по бодибилдинг и фитнес, и ще бъде подарен на бившата кино звезда през март. "Путин е толкова сложна личност. Той не е оставил никого безразличен", заяви скулпторът от Санкт Петербург Александър Черношчиков. През 1991 г. той създаде скулптура на Шварценегер и президентът на федерацията по бодибилдинг Владимир Дубинин лично му я подари. 
По-късно двамата разбрали, че бившият холивудски екшън герой колекционира скулптури, разказа Дубинин. В колекцията му обаче липсвали фигури на лидери от комунистическата ера, поради което няколко години по-късно Черношчиков направи бюстове на Сталин и на Ленин. "След това му подарихме бюстове на Горбачов и на Елцин", разкри Дубинин, според когото скулптурата на Путин, който е бивш президент на Русия и настоящ премиер, била следващата логична стъпка. Скулпторът разкрива, че се заел с изработването на бюст на Путин, въпреки че не е съгласен с всичко, което той прави. "Един истински член на интелигенцията винаги трябва да е опозиция на властта", счита Черношчиков. Неотдавна той изпратил съобщение до Путин да посети Санкт Петербург и да сложи автографа си върху бюста за Шварценегер, но до момента не е получил отговор. Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че премиерът не знае за бюста и не би го одобрил, защото винаги е бил против опитите да превръщане на популярността му в култ към личността.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,