Свързани новини

12.03.2009 10:29

Бил Гейтс отново най-богат в света

Видян 2254 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основателят на Microsoft Билл Гейтс се завърна на първо място в списъка на най-богатите хора в света, съставян ежегодно от списание "Forbes", цитирано от БГНЕС.


По изчисления на "Forbes", състоянието на Гейтс понастоящем е на стойност 40 млрд. долара - срещу "само" 18 млрд. година по-рано. На второ място е класиран Уорън Бъфет, въпреки че напоследък загуби на борсата около 11 млрд. долара. Преди година, когато бе първи, Бъфет е имал 37 млрд. долара, които сега са се стопили на 25 млрд. Челната тройка се допълва от мексиканския медиен магнат Карлос Слим с 35 млрд. долара. Забележителното в тазгодишната класация на "Forbes" е намаляването на броя на милиардерите - за пръв път от 2003 г. насам. Посочени са 793 милиардери, докато миналата година броят им бе 1125. Налице е спад и в сумарното състояние на милиардерите по света - преди година то е било 4.4 трилиона долара, докато сега "Forbes" го оценява на 2.4 трилиона. Най-много милиардери, според списъка на "Forbes", има в Ню Йорк - 55 човека, като на първо място по богатство в Голямата ябълка е медийният магнат Майкъл Блумбърг с 20 млрд. долара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.