Деня на София

Свързани новини

15.09.2023 13:45

Безплатни театрални ателиета за деца ще се проведат за Деня на София

Видян 544 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 17 септември сдружение Б Плюс с подкрепата на Столичната община организира Първи детски интерактивен фестивал на открито в Южния парк при езерото „Водна паша“. Събитието е посветено на Деня на София и е за най-малките театрални зрители на възраст между 5 и 12 години и техните родители. Фестивалът е по идея на режисьора Йордан Славейков и цели да приобщи децата и юношите към магията на театъра, да ги направи съпричастни чрез участие и да стимулира творческите им таланти.


В рамките на фестивала малчуганите ще могат да се включат в театрални работилници и чрез играта и различните форми на изкуството да се докоснат до магията на кукления театър. Ще пеят, рецитират и рисуват заедно с актрисите Августина-Калина Петкова и Деница Даринова. Практическо ателие по изработване на кукли за куклен театър ще предостави възможност на децата да използват въображението си, да изработят и да запазят за себе си първата си не просто играчка, а истинска кукла от света на театъра. Под формата на игра актрисата Деница Даринова ще запознае децата с най-лесните за изработване и демонстриране кукли. В творческо ателие “Театрализиран стих/песен“ заедно с Августина-Калина Петкова децата ще разучават и изпълняват “по роли” детски стихчета или детски песнички.


“Щурец и мравка”, “Зайченцето бяло”, “Хей ръчички” и други популярни песнички ще бъдат представени в театрализирани версии от малките актьори. Двете творчески ателиета “Практическо ателие по изработване на кукли за куклен театър” и “Театрализиран стих/песен” ще се провеждат паралелно с три последователни издания и начални часове 13.00, 15.00 и 17.00 часа. Времетраене 60 минути. Сапунените мехури винаги са били сред най-обичаните детски игри и приятен спомен за родителите. В шоу-спектакъл за деца “Балон като слон” с актьора Краси Кирчев и куклен театър „Мале-мале“ децата ще участват в игри и състезания със сапунени балони. В шоуто децата и родители ще видят от най-обикновени до най- странни сапунени балони: балони с дим, с огън, квадратни балони, пет балона един в друг, балон-гъсеница. Краят на шоуто неусетно се превръща в работилница за сапунени мехури за децата и родителите им.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци