11.04.2017 16:24

Бестселърът Яжте мръсно излиза на книжния пазар

Видян 1868 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Д-р Джош Акс е световно уважаван специалист по функционална медицина, натуропатия и клинично хранене. През 2008 г. основава здравен център Exodus в родния си град Нашвил, Тенеси, който днес се нарежда сред най-големите частни практики по функционална медицина. Неговият сайт е сред десетте най-популярни сайта за здравословен начин на живот в света с месечно над 6 милиона посетители. Д-р Акс ежедневно споделя със своите последователи актуална информация за храненето, природните лекове и терапии, дава съвети за фитнес и рецепти за полезни ястия и домашно приготвени лекарства и козметика. Освен работата с множество пациенти, д-р Акс пише статии и книги, участва в популярни телевизионни предавания, изнася лекции и провежда семинари. Със съпругата му – Челси, създават тренировъчната програма BurstFIT, станала известна като най-бързия и ефективен начин да се топят мазнини. По време на следването си Джош Акс преминава през тежко изпитание, което се оказва преломен момент както в личния му живот, така и в кариерата. През 2004 г. майка му отново получава диагноза рак, като десет години преди това се е преборила с рака на гърдата след мастектомия и курсове химиотерапия. При повторната поява на заболяването младият специалист трябва да приложи на практика всичките си познания, а залогът е животът на майка му. Той й съставя хранителен режим за лечение на синдрома на чревната пропускливост и повишаване на имунитета. Оздравителният план се основава на чисти, непреработени храни и високоусвоими хранителни добавки – като пробиотици с почвени микроорганизми, куркума, медицински гъби, витамин D3 и етерично масло от тамян. Задължителни елементи са и практиките за намаляване на стреса, повечето сън и контактът с мръсотията в заобикалящата ни природа – градинарство, езда, разходки на открито. Четири месеца по-късно изследванията на Уинона Акс изумяват лекарите: показателите са в норма, а туморите са се свили значително. Предвижданите курсове химиотерапия и лъчетерапия така и не се назначават. Днес тя продължава да се радва на цветущо здраве и енергия, каквито по нейните думи не е изпитвала през целия си живот.


Случаят с майка му затвърждава увереността на д-р Акс, че истинските лекове не се намират по аптечните рафтове, а в природата, в необятния избор от плодове и зеленчуци, ядки и семена, билки, етерични масла, медицински гъби, органични вещества като мумийо и глина бентонит и много други. Историята на Уинона Акс става визитната картичка на лекарската практика на сина й, който само за няколко години се утвърждава като един от най-уважаваните консултанти по клинично и спортно хранене.


Днес хиляди хора се радват на оптимално здраве благодарение на изпитаните лечебни практики и ценни съвети на Джош Акс. Постиженията му в областта на спортното хранене и възстановяване привличат вниманието дори на треньорския екип на американския национален отбор по плуване. Той е поканен да участва в подготовката за Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Невероятните резултати при възстановяването на Кълън Джоунс стават причина д-р Акс да поеме отговорната задача да изготвя менюто на целия отбор. Той се грижи специално за храненето и добрата състезателна форма на олимпийски медалисти като Майкъл Фелпс, Райън Локти, Питър Вандеркей и Миси Франклин.


Да ядете мръсно? Сигурно с погнуса потръпвате при мисълта за това. Не се тревожете – никой не очаква от вас да ядете боклук или пръст, или поне не буквално!


Философията „Яжте мръсно“ се основава на здравословен начин на хранене и живот, с който да се справите с болестите и да постигнете оптимално здраве и високи нива на енергия. Програмата предполага завръщане към природата и усвояването на някои забравени стари практики – като употреба на етерични масла и природни лекове. Тя изключва съвременни широко разпространени вредни навици като консумацията на високопреработени и ГМО продукти, употребата на лекарствени медикаменти и дезинфекциращи препарати. Цялостната програма има за цел да се справи с източника на повечето съвременни болести – синдрома на чревната пропускливост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог