Свързани новини

20.05.2021 14:34

Българска литература зазвучава на площад Славейков за 24-ти май

Видян 1756 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По случай 24 май българската литература заживява отново на емблематичния площад “Славейков”. Мултимедийната инсталация на Storytel „Звукът на българската литература“ е създадена специално за празника и ще представи любими произведения на съвременни български автори и незабравими класици. Всеки минувач на площада ще може да ги преживее по нов начин с гласовете на любими лица от културната сцена като Юлиян Вергов, Койна Русева, Георги Господинов и много други.


Сред подбраните аудио откъси от българска проза и поезия, които ще зазвучат на площада, са такива от вечните Иван Вазов, Пенчо Славейков, Димитър Димов, Димчо Дебелянов, Пейо Яворов, Христо Смирненски, Никола Вапцаров, Блага Димитрова. Селектирани от богатата аудио библиотека на Storytel с български заглавия, съвременните автори Георги Господинов, Виргиния Захариева, Илиян Любомиров, Димана Йорданова, Елена Алексиева, Людмила Филипова и Катерина Хапсали ще могат също да бъдат чути в сърцето на София.


Аудиоинсталацията е посветена на съвременните начини да се докосваме до книжовността чрез възможностите, които дава дигиталната трансформация днес. Благодарение на съвременните технологии, освен чрез книгите, вече носим литературата и на няколко клика разстояние в джоба си и можем да се наслаждаваме на вълнуващи истории навсякъде и по всяко време. Аудиокнигите дават на съвременния човек повече време за


 



продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв