Свързани новини

06.06.2014 16:45

Българска компания организира възстановка на десанта в Нормандия

Видян 1669 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес започнаха тържествата по повод 70-та годишнина от най-голямата десантна операция в цялата история на военното дело - десанта в Нормандия с кодово название „Овърлорд”. Това е и най-мащабното събитие от всички досега – с най-голям бюджет, общо 400 прояви и над 300 доброволци. Церемонията ще се предава по телевизията и ще се следи от един милиард зрители.


За ръководител на целия поддържащ персонал към събитието беше избран Милен Райков, изпълнителен директор на ДВЕ ИВЕНТС. Българският екип изгради платформа, дълга 300 м и широка 40 м, като тя е на 4 различни нива. Върху тази платформа ще се изнесе цялото събитие: тя помества както церемонията, така и цялата публика и предпазва природния терен, върху който се случва събитието. Основните организатори от EPS съобщават, че подобна платформа не е строена досега в Европа. Върху нея ще стъпят куп държавни и правителствени лидери, сред които френският президент Франсоа Оланд, американският му колега Барак Обама, руският президент Владимир Путин, британската кралица Елизабет Втора, белгийският крал Филип, германският канцлер Ангела Меркел и канадският премиер Стивън Харпър.


„Изключително сме щастливи и горди да се включим в това мащабно събитие. Работата ни е много отговорна, а удоволствието неповторимо. От малък това е най-любимата ми битка и съм препрочитал милион пъти за събитията тук преди 70 години.”, сподели развълнуван Милен Райков.


Екипът на ДВЕ ИВЕНТС участва в изграждането на цялостната инфраструктура на събитието: от изграждането на шатри, пресцентър, сцени, озвучителни кули, огради, предверие до поставянето на червения килим. 25 души се трудят в екипа на ДВЕ ИВЕНТС - височинни работници, екип мотокаристи, екип дърводелци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци