23.03.2016 12:33

Армани вади кожата с косъм от продукцията си

Видян 3501 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Световноизвестната италианска модна къща Армани обяви, че повече няма да ползва кожа с естествен косъм в продукцията си. Армани ще премине към изпълнението на това решение, което включва всички видове кожа с косъм, в това число и заешката, от сезон есен-зима 2016.
„Имам удоволствието да съобщя, че Армани Груп взе твърдото решение да прекрати употребата на кожа с косъм в продукцията си,“ обяви Джорджо Армани. „През годините технологиите напреднаха до такава степен, че вече имаме на разположение работещи алтернативи, благодарение на които жестоките практики по отношение на животните стават ненужни. В продължение на един положителен процес, започнал отдавна, днес моята компания прави огромна крачка напред с мисъл за грижата и опазването на околната среда и животните.“
Армани преминава към тази нова политика след сътрудничество с Fur Free Alliance, международна коалиция от над 40 организации за защита на животните, обединили усилията си, за да прекратят експлоатирането и избиването на животни заради козината им. Като член на Алианса, „Четири лапи" приветства Армани за решението да прекрати изцяло употребата на кожа с естествен косъм в продуктите си.



„Изключително щастливи сме, че Армани е поредната голяма модна компания, която изпраща категорично послание срещу употребата на кожа с косъм и по този начин спасява хиляди животни от изключителна жестокост,“ споделя Томас Питч, специалист по диви животни към „Четири лапи“. За жалост използването на кожа с косъм в декорацията на якета и чанти е все още процъфтяващ бизнес с приходи от милиони и надеждата ни е, че още много големи модни къщи ще последват примера на Армани.“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към