Свързани новини

10.03.2009 12:18

Апокалипсисът няма да ни подмине

Видян 1924 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да се спасява Земята е безсмислено - така или иначе, планетата я очаква катастрофа. Това е мнението, изказано от Джеймс Лавлок в книгата му "Изчезващото лице на Гея", пише "Таймс", цитиран от БГНЕС.


Известният 90-годишен британски еколог нарича своята книга последно предупреждение. Според него Апокалипсисът е неизбежен - човечеството го чакат масов глад, разрушена екосистема, силно повишаване на температурата, и всичко това ще преживеят само жителите на Британските о-ви, Сибир, Чили, Канада и Нова Зеландия. Лавлок е писател и учен, автор на Теорията на Гея, която разглежда нашата планета като един цялостен саморегулиращ се организъм. Този организъм неминуемо ще загине вследствие разрушаване отвътре и всички мерки за обръщане на процеса са закъснели, смята Лавлок. Той открито се присмива на предложението да се използва енергията на вятъра, а също така призовава без колебение да се употребяват генетически модифицирани продукти, както и да се използва ядрената енергия. Защо? Защото, така или иначе, гибелта на Земята, а оттам и на всички ни, един ден ще настъпи. Единствената неяснота е след колко точно години ще стане това, смята Лавлок.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.