28.09.2015 10:29

300 дървета бяха засадени в първата гора на "Моя зелен град"

Видян 1564 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стотици любители на природата дадоха своя принос за увеличаването на горския фонд на страната и опазването на природата в осмото издание на инициативата „Моя зелен град“. Тази събота присъстващите доброволци от Системата на Coca-Cola  в България от София, Банкя и Костинброд засадиха 300 дървета на територията на Банкя. Там стана реалност и първата гора, създадена в рамките на еко кампанията.
За да засадят своето дърво, в града дойдоха и тийн идолите Рафи и Играта. Талантливите изпълнители се включиха активно в съботната инициатива и дори успяха да направят свои табелки, на които изписаха имената си и ги поставиха на засаденото от тях дърво.
Като част от инициативата беше реновиран първият каптаж и „Взовия дъб“ в града, където Иван Вазов е написал своя разказ „Утро в Банки“ през 1913 г.
Официален старт на най-зеленото издание на „Моят зелен град“ дадоха досегашният кмет на Община Банкя – Рангел Марков, общинският съветник Ана Стойкова, изпълнителният директор на Coca-Cola HBC България – Светослав Атанасов и изпълнителният директор на ЕКОПАК – Тодор Бургуджиев. Те дадоха своя личен пример и засадиха първото дърво в гората на „Моят зелен град“, като приканиха повече хора да се включат и ежедневно да обръщат внимание на природата, за да може да бъде запазена за бъдещите поколения.



Тази година в „Моя зелен град” имаха възможност да се включат жителите на още 17 населени места: Пловдив, Русе, Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Добрич, Сливен, Ямбол, Габрово, Боровец, с. Розово (обл. Пазарджик), Сандански, Берковица, Мъглиж (обл. Ст.Загора), Димитровград и Смолян. Всички те впрегнаха своите усилия в засаждане на дървета, почистване и облагородяване на множество региони и ремонтни разчистване на дерета от камъни, както и в ремонтни дейности на църквата в манастир „Света Богородица“. Тази година с активности по залесяване ще се включат и доброволци от Пловдив и Търговище.
В съботния ден се включиха и множество малки еко любители, които имаха възможност да научат интересни факти за опазването на околната среда. За тях беше организиран и специалния еко театър „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка” – образователно куклено шоу на ЕКОПАК и „Театър на приказките – София“.
Тази година инициативата „Моят зелен град“ за първи път поставя основен акцент върху залесяването, като част от традиционната кауза за опазване на околната среда и по-зелена България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог