Свързани новини

24.06.2014 14:55

10 тона храна за животни ще раздаде Четири лапи в засегнатите от наводненията райони във Великотърновско

Видян 1349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От днес до края на седмицата от Фондация ,,Четири лапи” ще раздават храна за животни в пострадалите от наводнението населени места в община Велико Търново. Близо 10 тона концентриран фураж за селскостопански животни и гранулирана храна за кучета и котки ще получат хората от засегнатите части на Дебелец и Килифарево.


“Макар общественото внимание да е насочено основно към Варна и Добрич, ситуацията в Дебелец и Килифарево също е изключително тежка. Като по чудо тук няма човешки жертви, но много животни са се удавили, има и унищожена покъщнина, разказва д-р Марина Иванова от “Четири лапи”. Районът е характерен с това, че много домакинства отглеждат животни, на които разчитат за прехраната си. В наводнените части фуражът също е унищожен и хората няма с какво да хранят животните си. С предоставената помощ ще можем да осигурим прехраната на около 700 животни през първите, най-критични седмици след наводнението.”


От събота екип на “Четири лапи” е в засегнатите райони и съвместно с представители на местната власт прави опис на нуждите от храна за животни, за да може всяко пострадало домакинство да получи подкрепа. От днес раздаването на храната ще започне, като първо тя ще бъде доставена в Килифарево, а след това – в Дебелец. От “Четири лапи” също така имат готовност да помогнат и с лечение на животни, които са пострадали по време на наводненията.


Български екип на “Четири лапи” участваше и в мисията в помощ на пострадали хора и животни след наводнения в Сърбия и Босна и Херцеговина прези изминалия месец, където доставяше храна и медикаменти за местните животновъди и собственици на домашни любимци.


„Четири лапи" е международна организация за защита на животните с централа във Виена, Австрия и представителства в 12 страни, сред които и България. Създадена през 1988 г. от Хелмут Дунглер, организацията популяризира хуманното отношение към животните чрез последователни кампании и проекти. Успехите на „Четири лапи" са в резултат на проучвания и научна работа, както и на активно лобиране на национално и международно ниво. Усилията на „Четири лапи" са съсредоточени в помощ на животни, чието съществуване зависи изцяло от човека: бездомни кучета и котки, опитни животни, селскостопански животни, животни компаньони, както и отглеждани в неподходящи условия големи котки, мечки и орангутани.


Офисът на „Четири лапи” в България функционира от 2000 г. У нас организацията е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни. Всички проекти и кампании на „Четири лапи” се финансират изцяло от дарения, идващи от над половин милион поддръжници на организацията от целия свят.


„Четири лапи” е единствената организация за защита на животните в България, която разполага с регистрирана мобилна ветеринарна амбулатория, както и с екип за залавяне, лечение и кастрация на бездомни кучета и котки. Усилията на организацията са насочени както към оказване на помощ за животни в беда, така и към намаляване на броя на скитащите животни по хуманен и ефективен начин – чрез препоръчания от Световната здравна организация и заложен в Закона за защита на животните метод на на масова кастрация, ваксинация, обезпаразитяване и връщане по места.


От 2008 г. „Четири лапи” съдейства активно на онези общини, които имат желание да решат въпроса със скитащите животни чрез хуманни средства, но нямат ресурс за това.


У нас проектите „Грижа за бездомните животни" могат да бъдат подкрепени с дарителски СМС на кратък номер 17 777 с текст DMS lapi*.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Изпитвате нужда да докажете собствената си значимост


Изпитвате нужда да докажете собствената си значимост,