Свързани новини

16.03.2010 13:16

10 начина да повишите имунитета си

Видян 2990 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върху имунитета оказват влияние много фактори. Дори условията, в които живеем. Предлагаме ви няколко съвета, които ще повишат вашия имунитет без помощта на лекарства до необходимото ниво.


Не се усамотявайте
Общуването влияе благотворно на имунитета. Според специалистите в тази “контактна” терапия е много важно докосването. Прегръдките, дори ръкостискането стимулират активността на Т-клетките, които откриват и унищожават вредните микроорганизми.


Слушайте музика
Ако слушайки дадена музика, усетите “мравки” по тялото, това означава, че се стимулират същите мозъчните центрове, както в процеса на хранене или секс. Специалистите твърдят, че хората, които свирят на някакъв музикален инструмент или композират, притежават имунни клетки с по-висока активност.


Избягвайте шума
Той е вреден не само за слуха. Всеки неприятен звук предизвиква мускулно напрежение, спазми на съдовете и нарушение в храносмилането. Адреналинът се качва и увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания. Кучешкият лай, алармите са сред най-вредните звуци.


Бъдете оптимист
Те живеят средно с 12 години повече от песимистите, мрачните и нервни хора. Разбира се, негативизмът е черта от характера, но ако “розовите очила” могат да повишат защитните сили на организма, това означава, че си струва да ги “носим”.


Смейте се по-често
Искреният смях повишава нивото на антителата и стимулира активността на левкоцитите. Доказано е, че гледането на комедиите повишава имунитета на молекулярно ниво. Смехът засилва кръвообращението, подобрява храносмилането, стабилизира налягането и намалява мускулното напрежение.


Движете се
Редовните умерени физически упражнения са способни да мобилизират защитните механизми на организма и да повишат активността на левкоцитите. Но не прекалявайте, защото голямото натоварване може да провокира развитието на синдрома на хроничната умора.


Спете в абсолютна тъмнина
Само в пълен мрак в човешкия организъм може да се изработва достатъчно количество от хормона мелатонин. Той предотвратява много заболявания. Някои изследвания твърдят, че намалява риска от рак на гърдата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева