01/07

Свързани новини

08.11.2010 16:31

10 години Балкански коне

Видян 1964 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След двете национални клубни турнета през 2010-а, в нов състав и с нов репертоар, група Балкански коне ще отпразнува своя юбилей с голям концерт под надслов 10 години Балкански коне.


Събитието ще се състои на  10.11 от 21.00 часа в Sofia Live Club, където към сегашния състав на бандата - Краси Желязков (българска фретлес и 8 струнна тамбура, акустична китара), Николай Иванов (клавишни, вокал, бамбукова флейта), Петър Тодоров (кахон, перкусии) и Владимир Величков (кавал) ще се присъединят:


Най-добрият български изпълнител на тъпан и барабани - Стоян Янкулов


Солистката на фолк. Ансамбъл „Българе” - Албена Вескова


Най-добрият български тромпетист - Венци Благоев


Най-бързо развиващият се етно вокал - Невена Петкова.


Всички заедно ще поведат публиката на вълнуващо пътешествие към етно и уърлд хоризонта с двучасово шоу, наситено с виртуозни унисони, екзотични мелодии и динамични ритми, съпроводени със специално подготвена мултимедийна експозиция от чувствени картини на Ники Иванов.


Групата Балкански коне е създадена като експеримент от Краси Желязков, който през 2000-а година решава да събере емблематични композитори и музиканти от 7 балкански страни и да обедини музикалните им умения в уникална по рода си формация.


В първия състав на Балкански коне влизат Стоян Янкулов, Теодосий Спасов и Красимир Желязков от България, Тамара Обровац от Хърватия, Костас Теороду от Гърция, Влатко Стефановски от Макединия, Емил Букур от Румъния, Саня Илич от Сърбия и Хакан Бешер от Турция.


10 години по-късно с групата са свирили още много български, балкански и световни артисти, а Балкански коне са пренесли магията на своята музика и традиции на десетки сцени по цял свят. През 2010-а проектът остава все така отворен, а оформилото се постоянно ядро на бандата непрекъснато провокира публиката с нови колаборации и все по-интересни експерименти в областта на етно и уърлд музиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни