Свързани новини

10.01.2020 10:01

Зукърбърг за технологиите на новото десетилетие

Видян 1878 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Марк Зукърбърг обяви, че спира с традиционните си новогодишни предизвикателства. Вместо това започва да гледа в дългосрочен план и посвещава вниманието си на цялото следващо десетилетие, заяви самият той в публикация в профила си във Facebook.


 


"Вместо да имам годишни предизвикателства, се опитах да помисля какъв се надявам да бъде светът и моят живот през 2030 г., за да мога да се концентрирам върху тези неща. Ако всичко е наред, тогава дъщеря ми Макс ще бъде в гимназията и ще имаме технологии, с които да се чувстваме заедно с даден човек без значение къде е той по света, а научните изследвания ще са решили достатъчно проблеми, за да увеличат средната продължителност на живота с още 2,5 години", прогнозира Зукърбърг.


 


В манифеста си Зукърбърг обръща внимание на няколко по-големи теми. Една от тях е, че "все още много важни институции в обществото не правят достатъчно, за да адресират проблемите на младото поколение - климатичните промени, все по-скъпите образование, здравеопазване и подслон". Той казва, че очаква през следващото десетилетие "това да започне да се променя драстично", защото младите вече ще имат право да гласуват и ще започнат да навлизат в тези институции и да ги променят.


 


Друга тема е потенциалната нова социална платформа. "Това е една от сферите на иновации, които ме вълнуват най-много. Дигиталните ни социални среди ще са много различни след 5 години, като ще обърнат внимание на личната комуникация и ще ни помогнат да изградим по-малки общества, от които имаме нужда в животите си", смята Зукърбърг. Според него подобни малки общества са много важни за хората и да се чувстват като част от нещо.


 


Зукърбърг вижда технологиите и като средство за "децентрализиране на възможностите". Той иска компанията му да помага на малкия бизнес чрез улесняване на комуникацията с клиенти, продажбите, реклами и т.н. "Надявам се да изградим и търговски и платежни инструменти през следващото десетилетие, които да дадат достъп на всеки малък бизнес до същите технологии, които преди това само големите компании са имали достъп", допълва той.


 


През следващото десетилетие Зукърбърг очаква и дебют на новото поколение компютърна платформа. През последното десетилетие това бяха мобилните телефони. Преди това беше интернет, а през 90-те беше настолният компютър, казва Зукърбърг. Според него през новото десетилетие ще е ред на добавената и виртуалната реалност.


 


Те ще дадат много възможности на хората да живеят и работят по-добре, смята той. Представете си да може да живеете където поискате и да работите на съвсем друго място без да пътувате, казва Зукърбърг. "Ако успеем с това, по което работим, тези неща ще са много по-близо до реалността през 2030 г.", допълва той. Според него това ще реши проблеми с миграцията към градовете, което води до пренаселеност, замърсяване, лошо качество на живот и високи разходи.


 


Зукърбърг също така очаква технологиите да въведат и нови форми на управление. Той очаква регулации за технологичните платформи, по-ясни и прозрачни правила и повече отговорност. Също така прогнозира, че чрез технологиите хората по-лесно и ефективно ще могат да изразяват своя глас и желания към управляващите.


 


"Имаме много работа през това десетилетие и много да учим, за да успеем да я извършим", пише Зукърбърг и пожелава на всички добро начало на годината и добро десетилетие като цяло.


 


Източник: Vesti.bg




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак