Свързани новини

06.05.2013 14:38

Зукърбърг намалил заплатата си до 1 долар годишно

Видян 1457 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Марк Зукърбърг е намалил годишната си заплата до символичния 1 долар, сочат подадени документи до американската Комисия за ценните книжа и борсите, цитирани от MarketWatch. Решението е влязло в сила от 1 януари. През 2012 г. възнаграждението на Зукърбърг без получения пакет акции бе 2 млн. долара при основна заплата от 503 000 долара. Той запазва контролният пакет акции в компанията с близо 486 млн. акции на стойност 13 млрд. долара.


По време на първичното публично предлагане на компанията през май миналата година Зукърбърг упражни правото си да закупи 60 млн. нейни акции и продаде около 30 млн, за да плати данък печалба. През 2012 г. възнаграждението на главния оперативен директор във Facebook Шерил Сандбърг намаля до 26,2 млн. долара от 31 млн. за 2011 г. Според подадените документи пред комисията комисията за възнагражденията в социалната мрежа привежда нейната политика на заплащане към практиките в компании от калибъра на Amazon.com, Netflix, Apple, Oracle, Cisco Systems, salesforce.com, eBay, Vmware, Google, Yahoo!, LinkedIn, Zynga и Microsoft.


„Основната заплата и целевото общо възнаграждение за нашите мениджъри е под 25% от стойността в посочените компании“, се отбелязва в документа. „Когато бъдат включени възнагражденията в акции на нашите мениджъри с изключение на главния изпълнителен директор, без да се вземат предвид онези пакети, които са за прослужено време и резултати и чието упражняване е отложено във времето, възнаграждението се понижава с 60 до 80% спрямо посочените компании“, се добавя там.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес професионалните ви умения ще бъдат високо оценени

Днес професионалните ви умения ще бъдат високо