Свързани новини

26.07.2020 10:10

Зеленен чай против Корона

Видян 3131 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В Япония никой никому не напомня за трите мерки за предпазване по време на коронавируса (маските, миенето на ръцете със сапун и дистанцията). Броят на положителните беше понамалял, но отново статистиката показва, че броят на заразените расте.

Почти всички страни отчитат увеличаване на броя - Корея, Австралия, Индия, България и тн. В Токио е заради посещенията в нощните клубове и заведения за развлечения. Губернаторът на Токио госпожа Койке изрази молба, в утрешния ден и в неделя хората да са по домовете си. Почти съм сигурна, че улиците на Токио ще опустеят.

Днес потегляме с Т. (моят съпруг) на кратко пътешествие. Решихме да посетим една чаена плантация, да наберем свеж зелен чай и да закупим качествен в красиво опаковани пликчета - подарък за нашите приятели като малка радост в тези трудни на изпитание дни за всеки.

Собственичката на плантацията (съжалявам, че не я снимах - с лице като на осемнадест годишна, а бе поне три пъти по-възрастна. Разбрах това, когато сподели, откога се занимава с тази “най-сладка дейност”) ми подари една лъжичка за зелен чай:

тя е с вместимост 5 гр зелен чай и е за 300 мл вода. Ето че отговарям, колко да е силен, без да съм с претенции на професионалист.


Поднесе ни, разбира се, и чаша ароматен зелен чай.

 

Малко преди да се разделим, някак си гордо и нетипично за японка вдигна глава, посочи с ръка към плантацията и ни каза следното: “ В целия регион нямаме нито един случай на заразени с Ковид-19. Ден след ден отчитаме 0 броя.”


Има защо да се гордее.

 

За съжаление, зеленият чай не ми е бил никога любимата напитка, но вкусът и ароматът на днешния дълго, дълго ще помня.

А и решихме с Тии от утре – всяка сутрин да изпиваме по едно шише от 500 мл със зелен чай! Ободряващ, приятен, тонизиращ, идеален за хора с наднормено тегло…, а и все повече се твърди, че е полезен, а сега (по време на вируса) и една сериозна превенция.

Неслучайно се поднася в повечето заведения безплатно, веднага щом седнеш - студен през летните месеци и горещ през зимата.

Защо ли съм отказвала?

Да опитаме, приятели!"


Автор: Юлиана Антонова



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни