Mercedes-Benz AMG

Свързани новини

23.12.2023 08:00

Задава се първият специален седан EV на AMG

Видян 7014 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mercedes-Benz AMG, отдавна известен с раздробяващите гуми V-8 и V-12 двигатели, е на път към електрическо бъдеще

Тунерът от Affalterbach вече предлага свои собствени версии на Mercedes EQE седан, EQE SUV и EQS хечбек, а в момента работи върху първия си специален EV.

Специализираният EV ще бъде базиран на собствената модулна EV платформа на AMG, известна като AMG.EA, и трябва да се появи около 2025 г. Autocar научи, че моделът ще бъде елегантен седан (или хечбек), служещ като електрическа алтернатива на настоящия GT 4-вратно купе.

AMG визуализира точно такъв модел миналата година с представянето на концепцията Vision AMG. Концепцията е създадена, за да демонстрира възможностите на платформата AMG.EA и беше потвърдена от AMG, че включва двигатели с аксиален поток, разработени от Yasa, компания, изцяло притежавана от Mercedes, която е специализирана във високоефективни електрически двигатели.




Двигателите с аксиален поток са едновременно по-леки и по-малки от конвенционалните двигатели с радиален поток с подобна мощност. Производството на двигатели с аксиален поток обаче е по-трудно, което ги прави много по-малко рентабилни. Една производствена единица тежи само 53 паунда, но генерира до 480 к.с., каза шефът на Yasa Тим Уулмър пред Autocar. Два от тези мотори биха дали на AMG близо 1000 к.с.

В отделно интервю за Autocar Робърт Лесник, ръководител на екстериорния дизайн на Mercedes, каза, че платформата AMG.EA е позволила на дизайнерите да поддържат колата много ниска и елегантна. Това ще помогне за ефективността на помощта, което е ключов фактор за проекта. Лесник каза, че AMG също така планира активни аеродинамични функции и дори отпечатано лого, подобно на това, което се използва при автомобилите на AMG от Формула 1 и хиперавтомобила One.

AMG има богат опит с електричеството. За първи път тества водите през 2014 г. с SLS AMG Electric Drive. Това беше най-бързият и най-мощен електромобил на пазара по това време благодарение на мощността си от 740 к.с. Оттогава AMG натрупа повече опит, особено в областта на разреждането и възстановяването на енергия, от своята програма F1.

Тестовите мулета за новия EV на AMG, използващи импровизирани EQE каросерии, вече се тестват по обществени пътища. Първите прототипи с действителния дизайн на тялото трябва да се появят през следващата година.






Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог