Свързани новини

27.02.2020 14:49

Задава се историческо ретро шоу в БГ

Видян 1447 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Колекционерите на ретро-класическите превозни средства от България и съседните ни държави се обединяват, за да направят уникално ретро шоу в София.


Колекционери и ентусиасти ще покажат какво имат на първото подобно шоу у нас и то в най-голямата софийска зала „Арена Армеец“ на площ от 4000 кв.м.



КАКВО ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ НА ТОВА СЪБИТИЕ?


На практика всичко, което включва понятието АВТО-РЕТРО-КЛАСИЧЕСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА. Най-много ще са леките автомобили от началото на века до 1995 година.


В този широк диапазон от време ще се представят още мотоциклети, товарни и специални автомобили, военни машини-мотоциклети, джипове и строеви машини от легендарни марки, участвали във Втората световна война.


Не на последно място ще се представят и реставраторите-колекционери на автобуси, които са били част от градския и междуградски транспорт, както и марката „Чавдар”- гордост на България, която за съжаление също остана в историята ни.


Като изненада и допълнителна атракция организаторите са включили и двуколесния най-лек транспорт - велосипеда, който също има дълга история в страната ни, започвайки с първата фабрика за велосипеди в София на Братя Пантеви още от средата на 20-те години на миналия век, през родните велосипеди „Балкан” от соц периода, както и други редки велосипеди.


Като постоянна част от подобни събития, почитателите на спортните машини ще могат да се докоснат до уникални, реално съществуващи мотоциклети и автомобили, които са допринесли много за популяризирането на България в авто-мото-спортовете.


Колекционерите-собственици ще покажат и автентични купи и награди на някои легенди като Димитър Соколов, Заслужил майстор на спорта (ЗМС) Илия Чубриков, змс Димитър Василев и други.


Както е прието за такива събития, в изложбените пространства ще имат щандове различни фирми, свързани с реставрацията и съхранението на историческите превозни средства, щандове за продажба на резервни части, литература и списания, изложби на частни колекции от плакати, умалени модели и др., колекционерски сувенири, книги и разбира се - открити площи за продажба на всякакви реставрирани и нереставрирани превозни средства.


В изложението ще се представят със свои щандове повечето ретро клубове от страната, известните няколко музея като първият частен на фирма „Мото-Пфое” и по-късно създадените частни музеи, както и различни експонати от държавни институции и структури(Националния Политехнически Музей, НСО и Министерство на отбраната), предава Dir.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за