XPeng (XPEV) пуска два електрически автомобила в Германия

Свързани новини

05.04.2024 09:50

XPeng (XPEV) пуска два електрически автомобила в Германия

Видян 11532 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайският производител на електромобили XPeng Motors изпълнява обещанието си да навлезе на нови европейски пазари тази година, започвайки с Германия. Два изцяло електрически модела на XPeng са на разположение на германските клиенти, тъй като производителят на автомобили се стреми към амбициозен пазарен дял в страна, в която се намират няколко огромни имена на производители.

След сравнително бързото издигане на славата в родния си Китай за няколко кратки години XPeng Motors ($XPEV) се насочи към глобална експанзия с надеждата да се превърне в световна марка за електрически превозни средства. Част от този процес на глобализация започна в Европа, по-специално в Норвегия, със седана P7, чиито доставки започнаха през лятото на 2022 г.

Това навлизане на пазара през 2022 г. беше част от множество споразумения за продажба на дребно на нови пазари в допълнение към Норвегия и Нидерландия, включително Швеция и Дания. По време на изложението IAA Mobility, което се проведе в Германия миналата есен, заместник-председателят и президент на XPeng Брайън Гу сподели някои идеи за това къде ще се развие следващият китайски автомобилен производител, като посочи три допълнителни европейски пазара. Един от тези нови пазари е Германия.

На страницата си в Weibo XPeng Motors официално пусна първите си два BEV автомобила в Германия - признат от китайския автомобилен производител за "най-конкурентния автомобилен пазар в света". С навлизането си в Германия, за да се конкурира с такива производители като BMW, Mercedes-Benz, Audi и Volkswagen, XPeng се надява да окаже влияние на пазара.

В публикацията се посочва, че до края на 2024 г. компанията планира да постигне 3% пазарен дял в Германия. SUV моделът G9 стартира в три модификации: модел със стандартно задвижване на задните колела за 57 600 евро (62 300 долара), версия със задвижване на задните колела за 61 600 евро (66 600 долара) и версия със задвижване AWD за дълъг пробег на цена от 69 600 евро (75 275 долара).

Седанът XPeng P7, който наскоро бе освежен през 2023 г., също стартира в Германия в три отделни модификации: Електрически автомобил с дълъг пробег със задвижване на задните колела за 49 600 евро (53 650 щатски долара), версия със задвижване AWD Performance за 58 600 евро (63 350 щатски долара) и версия AWD Wing Edition, започваща от 69 600 евро (75 275 щатски долара).

Освен в Германия, XPeng заяви, че скоро ще започне да продава своите електромобили във Франция, Италия и Обединеното кралство.

Продължаващото разширяване на дейността на XPeng в Европа е част от по-мащабна стратегия за пускане на около 30 нови и обновени модела електрически превозни средства до 2027 г.

Източник: elecktrek



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.