В разговор с Autocar UK човекът, отговарящ за конструирането на средните и големите модели, потвърди, че Tayron ще бъде лансиран на международния пазар.

Свързани новини

20.06.2023 10:06

VW Tayron от второ поколение завлядява световния пазар

Видян 5902 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През ноември 2020 г. Automotive News Europe съобщи за плановете на Volkswagen да продава Tayron извън Китай като заместител на Tiguan с три реда седалки. Autocar India написа подобен материал за глобалната експанзия на SUV-а. И двете публикации бяха верни, тъй като VW официално обяви, че моделът няма да бъде запазена за Народната република още дълго време. Той ще се появи, за да седне под неотдавна фейслифтирания Touareg.

В разговор с Autocar UK човекът, отговарящ за конструирането на средните и големите модели, потвърди, че Tayron ще бъде лансиран на международния пазар.

Това обаче няма да бъде сегашният модел, който се предлага от края на 2018 г., тъй като планът е да се представи второто поколение на други пазари. Карл-Хайнц Хел каза: "Това е един от най-успешните модели на марката: "Ще разширим съществуващата си SUV гама в световен мащаб с второто поколение Tayron, което вече се разработва и ще бъде пуснато в продажба до средата на десетилетието."




Докато съществуващият автомобил се сглобява от съвместното предприятие FAW-VW в Китай в завода в Тиендзин, глобалният Tayron ще се произвежда у дома, в Германия, в завода във Волфсбург. Карл-Хайнц Хел спомена, че той ще бъде по-голям, за да отрази увеличаването на размера на предстоящия през 2024 г. Tiguan. Той ще се движи на същата платформа MQB Evo като третото поколение Tiguan, но ще бъде по-голям, за да може да побере третия ред.


Той също ще се предлага с два plug-in хибридни задвижващи агрегата - единият с 201 к.с., а другият с 268 к.с., като по този начин ще се отразява Tiguan. По същия начин той ще поддържа бързо зареждане с постоянен ток и ще осигурява електрически пробег от над 62 мили (100 км). Карл-Хайнц Хел каза още, че всички двигатели са разработени от първия ден, за да отговарят на нормите Евро 7, които са програмирани да влязат в сила през юли 2025 г. Те ще изпращат мощност към предните колела или към опционалната система за задвижване на всички колела 4Motion.


Объркващо е, че VW планира да продава Tayron като Tiguan в Съединените щати, където ще има и дериват, модифициран като купе, само с пет места. В Китай първото поколение на модела е известно като Tayron X и съществува от малко повече от три години.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион