Свързани новини

08.07.2020 11:40

VW преоборудва ключов завод само за електромобили

Видян 3241 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Концернът "Фолксваген" ще спре тази година производствените линии за всички превозни средства с двигатели с вътрешно горене в един от ключовите си заводи, като ги замени с цехове за електрически превозни средства, съобщи брюкселският сайт EURACTIV.com. Заводът в Емден, Германия, ще бъде преоборудван за 1 млрд. евро, предаде Сега.


Работата по нова монтажна зала с площ 50 000 квадратни метра вече започна, като първите напълно електрически превозни средства ще слязат от производствената линия през първата половина на 2022 г. В ход е разширяване с 23 000 квадратни метра на цеха за каросерии, както и работата по модернизиране на бояджийския цех.

Планира се заводът да произвежда до 300 000 електромобила годишно. Първият модел, произведен в Емден, ще бъде SUV ID4, но "Фолксваген" възнамерява да пусне поне 20 нови изцяло електрически модела превозни средства до 2025 г. и да намали въглеродните емисии от годишните си продажби на превозни средства с


 


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.