Volkswagen

Свързани новини

02.12.2023 07:11

Volkswagen: Основната марка VW "вече не е конкурентоспособна" във финансово отношение

Видян 18622 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителят на марката на Volkswagen предупреди, че оригиналната марка вече не е конкурентоспособна поради високите разходи и ниската производителност, предаде CNN.

"С много от нашите съществуващи преди това структури, процеси и високи разходи вече не сме конкурентоспособни като марка Volkswagen", заяви Томас Шефер пред служителите по време на среща в централата на германския автомобилен производител във Волфсбург, Германия, според публикация на интранет сайта на компанията, видяна от Ройтерс.

Компанията работи за подобряване на финансовите резултати на популярната в цял свят едноименна автомобилна марка, заяви неин говорител. Процесът е особено важен, тъй като VW Group, компанията майка, преминава към производство на повече електрически автомобили.


Volkswagen Group притежава няколко марки, включително Porsche, Audi и оригиналната марка Volkswagen, основана през 1937 г.

Сред марките на VW Group, предназначени за масовия пазар, включително Шкода, базирана в Чешката република, и Сеат, базирана в Испания, марката VW е с най-голям обем продажби, но с най-нисък марж на оперативната печалба през първите три месеца на тази година, според корпоративната презентация.

VW Group се надява да увеличи възвръщаемостта на продажбите на марката VW от 3,6% през миналата година на 6,5% до 2026 г., според презентация за инвеститорите.

В публичните си презентации VW заяви, че се опитва да подобри резултатите на всички свои основни марки, наред с други неща, с по-добра диференциация между тях, както и с намаляване на разточителните разходи.

"Трябва най-накрая да бъдем достатъчно смели и честни, за да изхвърлим зад борда неща, които се дублират в рамките на компанията или просто са баласт, който не ни е необходим за добрите резултати", каза Килиан.

Компанията, която е един от най-големите производители на автомобили в света, е в процес на преговори със своя работнически съвет относно схема за намаляване на разходите в марката VW, която е първата стъпка в стремежа на цялата група за повишаване на ефективността при прехода към електрически автомобили.

Програмата за икономии на стойност 10 млрд. евро (10,9 млрд. долара) ще включва съкращения на персонала, съобщиха мениджъри пред служителите в понеделник.

По-рано компанията беше заявила, че планира да се възползва от "демографската крива", за да намали работната си сила.


По време на заседанието в понеделник членът на Съвета по човешки ресурси Гунар Килиан заяви, че това ще бъде постигнато чрез споразумения за частично или ранно пенсиониране.

Въпреки това по-голямата част от целта за икономии в размер на 10 млрд. евро ще бъде постигната чрез мерки, различни от съкращаване на персонала, допълни Килиан, като всички подробности ще бъдат определени до края на годината.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.