Първият автомобил от новата марка iCar

Свързани новини

22.11.2023 09:40

В Китай показаха всъдеход със слънчев панел на покрива

Видян 8907 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първият автомобил от новата марка iCar, основана от Chery, дебютира на автомобилното изложение в Гуанджоу. Като част от проекта iCar компанията ще произвежда електрически автомобили, насочени към младите хора на възраст 25-35 години.

iCar 03 е построен на платформата Chery S5X и има тромаво изглеждаща каросерия в духа на Suzuki Jimny с пет врати. Размерите (4 406 x 1 910 x 1 715 мм, съответно дължина, широчина, височина) показват, че това е компактен кросоувър.

Въпреки монтирането на тяговата батерия в основата (междуосие - 2 715 мм), китайците правят възможно наличието на доста просторен салон за такава дължина. Всъдеходът е и доста проходим. Посочените ъгли на атака са 26° и 29°.




Основната особеност на този всъдеход обаче са слънчеви панели, разположени на покрива. Те служат като допълнителен източник на енергия. Компанията казва, че в град като Шанхай слънчева клетка произвежда достатъчно енергия, за да може колата да измине повече от две хиляди километра за една година.

Тоест осигурява приблизително четири пълни презареждания на тяговата батерия годишно. Кросоувърът разполага с цифрово табло, мултимедийна система с 15.4-инчов екран, аудиосистема Infinity с 12 високоговорителя и система за разпознаване на лица.




Chery iCar 03 може да бъде както със задвижване на две от колелата, така и с 4х4 система. В първия случай мощността е 184 к.с., във втория - 278 к.с. Капацитетът на тяговата батерия е съответно 65 или 69 kWh, а пробегът с едно зареждане е 500 км. Минималното време за ускорение до 100 км/ч е 6,.5 секунди.


Източник: AutoMedia



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните