Свързани новини

05.03.2013 13:39

"Умният" часовник iWatch може да донесе милиарди на Apple 2

Видян 999 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Напоследък изпълнителният директор на щатския технологичен гигант Apple - Тим Кук, намеква на инвеститорите, че компанията му работи върху смарт телевизори от ново поколение, които да променят разбирането за гледането на телевизора. Всъщност може да се окаже, че по-доходоносно би било Apple да пуснат умния часовник iWatch, който според слухове в момента компанията разработва, коментират от агенция „Блумбърг“.


Според анализатора от Citigroup Оливър Чен през настоящата година глобалната часовникарска индустрия ще генерира приходи в размер на 60 млрд. долара. Макар че тази сума е по-малка от приходите, идващи от пазара на телевизори, то общият марж на печалбата при часовниците е приблизително четири пъти по-висок – около 60 процента, отчита Ананд Сринивасан от „Блумбърг индъстрис“.


Според експерти обичаният бранд на Apple и добре развитата мрежа от фирмени магазини са ресурсите, които биха спомогнали за превръщането на iWatch в един много успешен продукт. С бъдещия си смарт часовник компанията от Купертино дори може да компенсира спада в ръста в други области като телефоните iPhone и музикалните плейъри от серията iPod.


След като достигнаха рекордни стойности през миналия септември, акциите на Apple се сринаха с една трета през последните месеци. Основните причини за негативната тенденция са свързани със силната конкуренция на корейската Samsung, както и с нагласите на самите инвеститори, които се опасяват, че Тим Кук не успява да подготви пускането на нови продукти с нужната скорост.


„iWatch може да се окаже възможност за Apple на стойност 6 млрд. долара“, коментира Оливър Чен. Технологичният гигант би спечели много, ако представи нещо напълно ново, както навремето направи с iPod – продукт, от който потребителите не подозираха, че имат нужда, обяснява експертът.


По данни на анализаторите от IHS Electronics & Media през тази година производителите на телевизори ще генерират приходи от 119 млрд. долара. Ако се вземат предвид прогнозираните от Чен маржове на печалбата, един 10-процентов дял във всеки от двата пазара би донесъл брутна печалба от 3,6 млрд. долара от продажбата на iWatch, докато тази от смарт телевизорите би била с 1,79 млрд. долара по-ниска.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби