Свързани новини

15.01.2010 08:58

Уязвимост на Internet Explorer е използвана при атаките срещу Google

Видян 2040 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софтуерният гигант Microsoft съобщи, че уязвимост в неговия уеб браузър Internet Explorer е използвана за осъществяване на кибер-атаките, принудили Google да заплаши, че ще се оттегли от Китай, предаде БГНЕС.


"Internet Explorer бе едно от направленията, използвани при целенасочените и високотехнологични атаки, насочени срещу Интернет търсачката и други корпоративни мрежи", призна Майк Рийви, директорът на Microsoft's Security Response Center в блог постинг. "Microsoft продължава да работи с Google, с други партньори в бранша и с властите, за да проучи активно този въпрос", допълни Рийви. Той отбелязва, че към днешна дата производителят на софтуер не е регистрирал широко разпространен ефект върху потребителите на браузъра, а по-скоро целенасочени и ограничени атаки срещу IE6 (Internet Explorer 6). Представителят на създадената от Бил Гейтс компания уверява, че превключването на сигурността на Интернет зоната на браузъра на "висока" ще предпази потребителите от установената уязвимост за атаки. Във вторник Google съобщи, че базирани в Китай кибершпиони са ударили Интернет-гиганта с очевидното намерение да хакнат електронните пощи на активисти за човешки права от цял свят. Търсачка № 1 допълни, че над 20 неидентифицирани компании също са били обект на "високо технологични" атаки, докато други съобщения назовават над 30 пострадали.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

В днешния последен априлски ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. В днешния последен априлски ден и в навечерието на