01/06
28.10.2008 18:25

Тунинг за милиони

Видян 1152 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Баровци дават 3 200 000 лв. за подобрена версия на Мустанг


С десетки милиони левове се разделят баровци, за да се сдобият с тунингована луксозна версия на даден автомобил. Фрапиращ пример е оранжевият Форд Мустанг Giugiaro, който разполага дори с отварящи се нагоре врати и се превръща в истински хит на всяко едно изложение за луксозни автомобили. Колата е пипната от световно известното студио за индустриален дизайн Джуджаро.
Докато версията не се качи на поточната линия в заводите на Форд, цената й логично може да бъде определена като космическа. Обикновената спортна модификация на легендарния модел, от който тази година бе продадена 9-милионната бройка GT струва около 90 000 лв. и под капака й си крият 300 коня. Изпълнението на Джуджаро пък разполага с агрегат, генериращ 500 к. с. и се продава за колосалните 1 600 000 евро или около 3 200 000 лв.
Не до там екзалтираните фенове на суперлуксозния тунинг могат да се сдобият с разработка на Мустанг, реализирана от Шелби. След  като Шелби вариантите от края на 60-те GT350 и GT500, с който се развихри по шосетата Никълъс Кейдж във филма „Да изчезнеш за 60 секунди“, се превърнаха в легенди, тунинг компанията се завърна с разработки върху новия GT500. Двигателят му е 5,4-литров, с 8 цилиндъра, възпроизвежда 500 коня и ускорява купето до 100 км/ч за 4,9 сек. Ценовата стойност при различните модификации на Шелби е доста по щадяща джоба на купувачите, защото се измерва в стотици хиляди.
Привържениците на марката БМВ също ще трябва да се бръкнат доста, ако искат да притежават фабрично тунингована версия на модел на баварския концерн. Базовата спортна модификация на спортиста М6 едва надхвърля 200 000 лв. Ако обаче двигателят, купето, окачването и т. н. са пипнати например от немската къща Хаман цената нараства в пъти. Срещу тлъстата сума ставате собственик на 5-литров, 8-цилиндров двигател, възпроизвеждащ 507 коня. За кабрио версията „Ураган“ на тунера G-Power, която разполага с два турбокомпресора и 635 коня и развива почти 320 км/ч маниаците ще трябва да се изръсят около 160 000 лв. повече от базовата цена на M6.


Шегаджии


Не до там заможните маниаци на тунинга също намират начин да подобрят своя автомобил. Понякога обаче ентусиазмът им се оказва фатален за двигателя на автомобила, а в някои случаи външните подобрения могат наистина да развеселят човекът, на който са станали достояние.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион