Кентъки фабрика

Свързани новини

24.09.2023 08:00

Toyota ще произвежда електрически SUV Subaru в Кентъки от 2025-a

Видян 22059 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се Subaru EV да бъде вариант на триредовия електрически SUV на Toyota, който ще влезе в производство по-рано през 2025 г.

Съобщава се, че Toyota планира да произведе нов триредов електрически кросоувър Subaru през 2025 г. в завода си в Кентъки заедно с подобно превозно средство, което ще се продава под основната му марка.

Според хора, запознати с плановете, цитирани от Automotive News, Toyota ще започне производството на Subaru EV малко след като започне производството на собствена версия на триредовия електрически SUV, който условно се нарича bZ5X.

Името на триредовия електрически кросоувър на Subaru и други подробности не са обявени, но докладът е в съответствие със съобщението на Subaru от май, че планира четири задвижвани от батерии кросоувъри в своята гама до 2026 г.


Toyota преоборудва своя завод за сглобяване на двата електромобила с площ от 9 милиона квадратни фута в Джорджтаун като част от инвестиция от 461 милиона долара, обявена през 2021 г. В момента фабриката произвежда Camry, Camry Hybrid, RAV4 Hybrid и Lexus ES, както и четири и шестцилиндрови двигатели.

Подобно на Toyota bZ5X, версията на Subaru се очаква да доставя батериите си от завода, който Toyota има в процес на изграждане в Либърти, Северна Каролина, който е планиран да започне производство през 2025 г.





Най-големият производител на автомобили в света обяви инвестиции на обща стойност 5,9 милиарда долара в зараждащия се завод за батерии в Северна Каролина, който ще има шест производствени линии за батерии, четири за хибридни превозни средства и две за електрически превозни средства.

Тъй като мястото за окончателно сглобяване и снабдяването с батерии ще бъде в Северна Америка, и двете превозни средства вероятно ще отговарят на изискванията за пълния федерален данъчен кредит от $7500 съгласно Закона за намаляване на инфлацията. В момента нито Toyota bZ4X, нито Subaru Solterra отговарят на условията за стимула.

Стратегията за съвместно развитие и производство дава на Subaru по-голям EV, като същевременно позволява на завода за сглобяване в САЩ в Лафайет, Индиана, да работи с максимална скорост. Заводът произвежда задвижваните от ICE кросоувъри Ascent, Outback и Crosstrek и седан Legacy.

Стратегията напомня за по-ранното сътрудничество между двата японски производителя на автомобили за пускането на електрически SUV автомобили Toyota bZ4X и Subaru Solterra през 2022 г. Toyota сглобява и двете превозни средства в завод в Мотомачи близо до глобалната си централа в Аичи, Япония.

Toyota притежава около 20% от Subaru, която държи 0,3% дял в Toyota. И двете компании отказаха да коментират доклада.


Източник: insideevs



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително