Последните данни за компанията на Илон Мъск показват приблизително 4% увеличение от доставките през четвъртото тримесечие на 2022 г., когато Tesla обяви малко над 405 000 бройки, и увеличение от около 36% спрямо първото тримесечие на 2022 г., когато отчете около 310 000 доставки.

Свързани новини

03.04.2023 14:04

Tesla с нов рекорд по продажби

Видян 6214 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американската компания Tesla отчете рекорден брой доставки на превозни средства за първото тримесечие на 2023 г. - с около 36% повече на годишна база. Производителят на електромобили информира за производство на около 440 000 превозни средства и 422 875 доставки.

След серия от намаления на цените през януари този ход очевидно се е отразил на продажбите, коментират световни медии, като се отбелязва и очаквания този месец отчет на приходите.

Tesla започна ценова война тази година, след като Model 3 и Model Y поевтиняха с до 20% през януари. По-бюджетните Model 3 и Y са най-популярните автомобили на Tesla с голяма разлика, като представляват около 97% от доставките през този период.

Анализатори отбелязват, че след тези намаления на цените търсенето на по-евтините Tesla се е увеличило. Дали обаче това ще компенсира приходите предстои да се види.

Последните данни за компанията на Илон Мъск показват приблизително 4% увеличение от доставките през четвъртото тримесечие на 2022 г., когато Tesla обяви малко над 405 000 бройки, и увеличение от около 36% спрямо първото тримесечие на 2022 г., когато отчете около 310 000 доставки.

Производителят на автомобили обаче не оправда очакванията на анализаторите от FactSet за средно 432 000 доставени автомобили. Акциите на Tesla се повишиха през първото тримесечие, след като паднаха с около 65% през 2022 г.

Отчетът за печалбите се очаква на фона на поредица от разследвания от федералните регулатори на катастрофи, потенциално причинени от софтуера за подпомагане на шофирането, както и за дефектни предпазни колани и волани.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева