12.09.2015 11:06

SpaceX представи снимки на капсулата си за транспорт на астронавти

Видян 1691 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Новата капсула Crew Dragon на американската компания SpaceX е резервирана за астронавтите, които ще пътуват от Земята до Международната космическа станция (МКС) и обратно, но ние можем да я разгледаме виртуално, пише The Verge, цитиран от Агенция Фокус. Компанията публикува фотографии на интериора на космическия кораб, както и видеоклип, показващ в близък план контролните табла и седалките за екипажа. Изображенията предоставят първия поглед към вътрешността на завършената капсула.



На фотографиите се вижда дизайн с плавни линии. Цветовете са основно черно и бяло. Дизайнът създава усещане за луксозен спортен автомобил, което е разбираемо, като се има предвид, че изпълнителният директор Илон Мъск притежава и компания за висок клас автомобили. В капсулата има седем седалки за екипажа, направени от въглеродни нишки и материал алкантара. Видеоекрани пред седалките ще показват информация за позицията на летателния апарат в Космоса и за системите на борда. В стените на капсулата са вградени четири прозореца, които ще дадат възможност на астронавтите да наблюдават омагьосващата гледка по време на пътуването им към Космоса.



SpaceX разработва Crew Dragon за Националната космическа агенция на САЩ (NASA) в рамките на програмата й за комерсиални апарати за полети с екипаж. Агенцията сключи договори със SpaceX и Boeing за производство и управление на модули, които ще транспортират американските астронавти до и от МКС. Инициативата има за цел да стимулира развитието на частния сектор, както и да намали зависимостта на САЩ от руските ракети.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв