Свързани новини

27.10.2009 11:01

Социалните мрежи струват милиарди на бизнеса

Видян 1722 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Facebook и Twitter струват на британския бизнес твърде скъпо - на 1,38 млрд. паунда възлизат загубите, които понася британската икономика годишно заради пропиляното време в популярните социални мрежи, информира БГНЕС.


Според допитване, проведено сред 1 460 души, над половината от офис-служителите използват Facebook и/или Twitter в работно време. Анкетираните признават, че пропиляват по този начин средно по 40 минути седмично. Една трета от тях отбелязват, че в сайтовете изтича конфиденциална корпоративна информация, което засилва опасенията на работодателите. "Социалните мрежи може да са полезни, когато се използват за служебни нужди, но фирмите трябва да са нащрек - тези сайтове не винаги се използват по работа", казва един от авторите на проучването.
Седемдесет и пет на сто от анкетираните твърдят, че работодателят им не е определил конкретни правила за използването на социалните мрежи в работно време. Осемдесет и четири процента пък заявяват, че сами те трябва да решават каква информация публикуват. Миналата година служители от British Airways използваха Facebook, за да се оплачат от "глупавия американски акцент". Техни колеги от Virgin Atlantic пък нарекоха някои от пасажерите "гамени". На снимката: Марк Цукърбърг, основател и изпълнителен директор на Facebook.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци