Свързани новини

06.07.2017 16:55

СОС одобри още един небостъргач

Видян 2682 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проектът за 77-метровата сграда до бул. България получи разрешението на комисията по градоустройство, след като бе отхвърлен от нея на два пъти. Този път двама от общинските съветници гласуваха по различен начин и изненадващо преобърнаха вота. Настоящият общински съветник от Реформаторския блок Стефан Марков подкрепи проекта, а Борис Цветков от БСП избра неутралитет и гласува „въздържал се”. Така бе одобрен строежът на новия небостъргач между ул. Борово и бул. България. После той  бе гласуван и приет на редовното заседание на СОС.



Парцелът се намира в жилищна зона с ограничение на строителството до 20 метра
. В началото на годината собственикът внася до Направление архитектура и градоустройство искане за промяна на устройствения план на парцела, с което той да бъде разделен на три, тъй като в закона е записано, че сгради за обществено ползване нямат ограничение на височината, ако попадат в градски центрове от първо до трето ниво.



Инвеститорът в лицето на България билдинг твърди, че парцелът е именно такъв, но според общинските комисии това не е доказано. На базата на този член бе одобрен и Парадайс тауър на бул. Черни връх, както и още няколко други високи сгради в централната градска част. Според проекта за изменение във всяка от трите части ще могат да бъдат изградени офиси и сгради за обществено обслужване. Само за един от трите бъдещи парцела е посочено конкретно искане - апартаментен хотел с високоетажно стъпаловидно застрояване от 8 до 22 етажа или 76.95 м.
Общинските съветници одобриха искането за разделяне на парцела за сградата на три части, както и издаването на разрешение за строеж на 77-метровата билдинг в един от тях.
Въпреки това решение с натоварения трафик в района не бе решен.
Както 19’ вече писа, жителите на квартал Борово се обявиха против построяването на нов небостъргач.
Като че ли ежедневното и ежеминутно задръстване на светофара на кръстовището между булевардите България и Тодор Каблешков не стига, че сега решиха там да вкарат още стотици автомобили, коментират недоволните.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към