12.08.2016 10:37

Соларен жилищен блок в Лос Анджелис отваря врати

Видян 1571 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Hanover Olympic – така се казва първият нулевоенергиен и захранван от соларна енергия жилищен блок с апартаменти в Лос Анджелис. Десет фотоволтаични покривни панела осигуряват енергията за 20 еко апартамента, намалявайки сметките за ток на наемателите с около 100 долара на месец. Проектът също така включва и допълнителен набор от 220 панела, които подават хранят излишната енергия към мрежата, съобщава Greentech.bg.


Екологичният проект е разработен от Hanover Company, разработчик и мениджър на висококачествени многофамилни жилищни имоти в САЩ. Всеки апартамент е с електроуреди, сертифицирани по Energy Star, с LED осветление, както и термостат и система за проследяване на енергопотреблението, което позволява на обитателите да следят производството на слънчева енергия и потреблението й. Самите жилища варират от студиа до 2-стайни апартаменти.


“Центърът на Лос Анджелис е най-подходящото място … да представим нашата концепция з еко-апартамента“, заяви Райън Хамилтън, партньор в Hanover Olympic. “Районът привлича новатори и технократи, които търсят лукс и стил на живот със средствата на новите технологии. Ние бяхме в състояние да направим всичко това и да въведем в града с неговата първа соларно-захранвана жилищна сграда, с нулевоенергийни апартаменти, и аз се надявам, че успехът на тази програма ще привлече по-голямо внимание към устойчивия начин на живот“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.