Свързани новини

07.11.2019 09:21

Сметките зад алианса между Фиат и Пежо

Видян 2624 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сливането на Fiat Chrysler Automobiles и PSA Group ще създаде четвъртият по големина автомобилен концерн в светата, ако администрацията на Доналд Тръмп не измисли нещо гениално.


 


Миналата седмица двете компании обявиха намеренията си за сливане с равни дялове, но водени от боса на PSA Карлос Тавареш, предава Vesti.bg.


 


Френската група ще има и шестима членове на борда на директорите срещу пет за FCA, което реално ще даде контрол на французите при взимането на решенията.


 


Сливането на двата концерна ще обедини под една шапка 15 автомобилни марки! Макар и впечатляващи като цифра, те все пак остават на четвърто място през първите шест месеца на годината по продажби с реализирани 4,2 млн. сделки, отреждайки им място зад Volkswagen Group, Toyota и Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, но пред General Motors и Hyundai-Kia (според Jato Dynamics).


 


Макар FCA да отчита много сериозни печалби, концернът търси начин за сливане още от 2015 г., когато Серджо Маркионе заяви, че това е единственият начин за компаниите в бъдеще да оцелеят на фона на все повече нарастващите разходи.


 


Сега, само година след смъртта му, мечтата на Маркионе ще се сбъдне. Чрез споделянето на технологии и платформи, компаниите ще постигнат годишни спестявания от синергии в размер на 3,7 млрд. евро.


 


Тази цифра може да бъде постигната без затваряне на заводи, казва официалното становище. Нещо, което PSA доказа, че е изпълнимо, след като изведе дългогодишния губещ Opel/Vauxhall на пътя на печалбата.


 


Но пречките пред успеха са огромни. FCA може и да е на печалба, но от спечелените миналата година 7,3 млрд. евро преди облагането, цели 6,2 млрд. евро идват от САЩ и най-вече от пикапите на Ram и всъдеходите на Jeep. Компанията е в агония в Европа, където търсенето на FIAT зависи най-вече от 500 и Panda, а от тях не може да се направи кой знае каква печалба. Печалба почти няма и от Alfa Romeo и Maserati.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби