Концепцията Tata Sierra EV беше представена на Auto Expo 2023 г. и се очаква да бъде налична във версии EV и ICE

Свързани новини

06.12.2023 09:40

Следващото поколение Tata Sierra ще получи EV и ICE версии

Видян 5944 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Концепцията Tata Sierra EV беше представена на Auto Expo 2023 г. и се очаква да бъде налична във версии EV и ICE; Пускане на пазара до 2025 г. Tata Motors представи концепцията Sierra EV на автомобилното изложение 2023 г. Това беше вторият път, когато концепцията Sierra беше демонстрирана след първото й разкриване на Auto Expo 2020. Най-новата концепция за EV SUV изглеждаше почти готова за производство и според компанията тя ще бъде пусната на индийския пазар до 2025 г. Не е тайна, че индийският автомобилен производител има желание да върне живота на легендарния псевдоним Sierra в модерен аватар и се очаква да получи както EV, така и ICE версии. Нека да разгледаме подробностите. Като начало Sierra ще се базира на усъвършенстваната Gen 2 Sigma архитектура на Tata, която е силно модифицирана версия на съществуващата платформа ALFA.

Тази нова архитектура е гъвкава и е съвместима както с ICE, така и с EV конфигурации на задвижване. По отношение на размерите, предстоящият Tata SUV ще бъде с дължина около 4,3 метра, което го нарежда на територията на други средни SUV автомобили на пазара като Kia Seltos, Hyundai Creta, Maruti Suzuki Grand Vitara и др. За справка, дължината на Tata Harrier е около 4,6 метра.

Под предния капак електрическата Sierra ще получи опцията за настройка с двоен двигател AWD, насочваща мощността към четирите колела. Конфигурацията с един двигател и задвижване на 2 колела също ще бъде част от пакета. Заявеният пробег ще бъде над 500 километра с едно зареждане и SUV ще поддържа около 100-150 kW бързи скорости на DC зареждане.




От друга страна, версията с ICE ще черпи мощност от предстоящия 1,5-литров tGDi бензинов двигател на Tata, съчетан с DCT скоростна кутия. Като опция ще се предлага и 6-степенна механична трансмисия. Изходната мощност ще бъде оценена на 168 к.с. и 280 Nm въртящ момент. 1,5-литровият турбодизелов двигател може да бъде наличен по време на пускането на пазара.




Въпреки че сме виждали само почти производствената концептуална версия на предстоящия Tata Sierra EV в плът, повече подробности вероятно ще се появят в близко бъдеще, тъй като се приближаваме към графика за пускане на пазара през 2025 г.


Източник: GaadiWaadi.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби