Кремъл оценява руския пазар на криптовалути на повече от 16,5 трилиона рубли (214 млрд. долара)

Свързани новини

08.02.2022 10:48

Русия може да печели по 13 млрд. долара годишно от регулирането на криптовалути

Видян 2400 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия може да събере до 1 трилион рубли (13 млрд. долара) годишно чрез регулиране и облагане на трансакциите с криптовалути, смятат анализатори на правителството, според московското издание The Bell.




Докладът е следствие от интензивните дебати в Русия относно това как да се процедира с криптовалутите, като някои предлагат те да бъдат напълно забранени.




Миналия месец централната банка на Русия предложи пълна забрана на криптовалутите в страната. Регулаторният орган заяви, че издаването, разпространението, обменът и търговията с тях трябва да бъдат забранени, за да се предотврати използването им за престъпления, като измами и пране на пари.


 


Скоро това беше отхвърлено от други части на правителството, включително от Министерството на финансите, което предложи вместо това да се въведат разпоредби, които да позволят на правителството да има по-силен контрол върху трансакциите, тъй като забраната би била невъзможна за прилагане.


 


Криптовалутите са легални от януари 2021 г. , шест месеца след като руският президент Владимир Путин подписа законопроект, позволяващ виртуалните активи да се отчитат наравно с физическите.


 


Новият закон изведе цифровите валути като биткойн от нерегулираната "сива зона", но не ги направи законни като форма на плащане.


 


Миналата седмица статия, публикувана от американската агенция Bloomberg, съобщи, че Кремъл оценява руския пазар на криптовалути на повече от 16,5 трилиона рубли (214 млрд. долара), което е около 12% от общата стойност на глобалната капитализация на криптопазара. Това е значително повече от цифрата, посочена от централната банка (5 млрд. долара).


 


 © Unsplash / Kanchanara


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби