Rolls-Royce Arcadia Droptail.

Свързани новини

18.03.2024 09:50

Ролс показа най-скъпата си нова кола

Видян 30352 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представен е още един модел от семейството на Rolls-Royce Droptail. Луксозният кабриолет струва около 30 милиона долара, като това го прави най-скъпия автомобил в света към 2024 г.

Общо се планира да бъдат пуснати само четири кабриолета Rolls-Royce Droptail, които ще се различават един от друг по отношение на декорацията. По-конкретно, тази кола е третата в серията и има собствено име – Arcadia Droptail.

Новият Rolls-Royce Droptail е елегантен 5.3-метров кабриолет с дълъг преден капак. Брандираната решетка е комбинирана с тънки диодни фарове. Джантите 22 цола са излъскани до блясък.



Клиентът на този автомобил иска да бъде проектиран в стила на традиционната архитектура на Югоизточна Азия. За тази цел корпусът му получава бял перлен цвят, а към боята са добавени микроскопични частици от стъкло и алуминий.

Салонът Rolls-Royce Arcadia Droptail е декориран със скъпа кожа и палисандрово дърво. 233 парчета от това дърво са използвани за интериора и капака на багажника, а работата е продължила 8 000 часа.

Също така, Rolls-Royce Arcadia Droptail има изключителен дизайн на инструментите, а на предния панел е монтиран скъп часовник. Любопитното е, че само работата по изработката на този часовник е отнела 5 месеца.



Както всички автомобили Rolls-Royce Droptail и Arcadia е оборудван с 6.75-литров битурбо V12 двигател, разполагащ с мощност от 600 к.с. и 840 Нм максимален въртящ момент. Двигателят е съчетан с осемстепенна автоматична скоростна кутия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.