Италианската Ривиера

Свързани новини

04.10.2023 09:40

Rolls Royce разкрива Phantom, вдъхновен от Италианската Ривиера

Видян 13138 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази седмица Rolls Royce разкри най-новата си еднократна поръчка Phantom вдъхновен от  Чинкуе Тере, която черпи вдъхновение от Италианската Ривиера и нейната винопроизводствена традиция.




Чинкуе Тере, на италиански -"Пет земи" - се състои от рибарските селища Монтеросо, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре, разположени на брега на Лигурия в Северна Италия. Те са известни с живописни терасирани лозя с изглед към Средиземно море.




Rolls Royce се опита да насочи атмосферата на Чинкуе Тере с различни поръчкови елементи на седана Phantom, включително цвят на боята, подходящо наречен Лигурийско синьо. Той е подчертан с ръчно рисувана двойна ивица от тъмносиньо и жасмин, включително малко ръчно рисувано грозде.




Интериорът е завършен в Грациозно бяло и Морско синьо с жасминови акценти. Дизайн на гроздова клонка е бродиран върху панелите на задните врати, като всяка част изисква 9215 шева, направени с помощта на две различни техники. Гроздовете в дизайна са бродирани със сатенен бод, с нишки, подравнени под ъгъла, под който светлината удря повърхността им, за да им придаде лъскаво покритие. Лозовите листа бяха направени с татами бод, създавайки по-плоско покритие.





Същият дизайн на грозде, използван с външните ивици, се повтаря на сгъваеми маси за пикник, изработени от неръждаема стомана и златно покритие. Phantom също така разполага с характерния за Rolls Starlight Headliner, изобразяващ карта на Италия, направена от 14 338 отделни шева. Пет звезди представляват селата в Чинкуе Тере.




Rolls Royce изпълни галерията на арматурното табло на Phantom с произведения на изкуството, представящи смесица от селата в Чинкуе Тере. Композицията първо беше цифрово скицирана, след това ръчно боядисана с акрилна боя на водна основа и запечатана с множество слоеве прозрачен лак. Селата също са показани със сребърно щамповане в жабката.




Поръчковите конструкции на Rolls Royce обикновено не се фокусират върху механичните промени, така че задвижването не е пипано. Phantom е мотивиран от 6,75-литров V-12 с двойно турбокомпресор, произвеждащ 563 к.с. и 664 паунда-фута въртящ момент. Мощността се предава към задните колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия.





Rolls Royce твърди, че вдъхновеният от Чинкуе Тере Phantom няма да бъде репликиран, но няма да мине много време преди да видим друг екстравагантен автомобил от този най-декадентски автомобилен производител.




Източник: motorauthority.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци