В много оспорвана конкуренция и рекорден брой от 60 заявки за участие, 9-членно международно жури определи победителите в третото издание на SEE ITS Awards

Свързани новини

11.10.2023 15:59

Раздадоха отличия за иновации и високи технологии

Видян 4593 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На официална церемония в София бяха връчени наградите за иновации, високи технологии и бизнес услуги SEE ITS Awards, които отличиха компаниите, допринасящи за развитието на икономиката на знанието в Югоизточна Европа. Технологичните Оскари бяха кулминацията на международната конференция SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT, която превърна София в най-гореща точка за високотехнологичните услуги в региона. Мотото на събитието бе „Югоизточна Европа - двигател на растежа“. Форумът се организира от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST),  Българската предприемаческа асоциация (BESCO), Министерството на електронното управление и Софийска община в партньорство с Инвест София.


Неговата основна цел бе да подпомага развитието на бизнес екосистемата в Югоизточна Европа и да позиционира региона като водеща дестинация за услуги с висока добавена стойност в света. Събитието успя да събере близо 300 бизнес лидери на водещите технологични компании и стартъпи в България и страните от Югоизточна Европа.


В много оспорвана конкуренция и рекорден брой от 60 заявки за участие, 9-членно международно жури определи победителите в третото издание на SEE ITS Awards. Министърът на електронното управление в България Александър Йоловски връчи наградата за „IT продукт на годината“ на Experian България за тяхно решение за предотвратяване на цифрови измами. С най-много призове беше отличена технологичната компания EPAM. Международното жури я постави на първо място в категориите „Най-добър доставчик на бизнес услуги“ и  „Най-добро партньорство между бизнеса и образователните институции“ за съвместните им проекти с Община Бургас - eKids и CodingKids. Отличието „Бизнес трансформация на годината“ беше връчено на Paysafe за програмата им за непрекъснато подобрение на процесите в компанията.


Наградата за „Иновация на годината“ беше присъдена на DIGITALL за разработването на център за киберсигурност. Призът „Работодател на годината“ отиде при Scalefocus за добрите й работодателски практики и устойчивата HR политика на компанията за развитието на служители й, като статуетката беше връчена от Виктор Гусев от Инвест София. С наградата „Най-добър проект за устойчивост“ беше отличена компанията SoftServe за бърза адаптация към възникнала глобална кризисна ситуация. За „Най-социално отговорна компания“ беше обявена DXC за многобройните им дейности, донесли положителен ефект върху обществото. С наградата „Стартъп на годината“ беше отличена CleverPine за уникалния им бизнес модел. Статуетката ESG лидер беше връчена на Accenture България за цялостната политика на компанията за устойчиво развитие.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни