04.12.2019 14:25

Проведе се световната среща Медии и технологии

Видян 1246 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 4 декември в Пекин се проведе третата Световна среща на върха на CGTN (China Global Television Network), която бе и деветият форум за видео медии. Тя премина под мотото „Медии и технологии". На форума бе обявено и създаването на мозъчен тръст на CGTN.


В него участваха над 300 представители от политическите, бизнес и научно-технологични среди, както и ръководители на главните медии и платформи за нови медии от Китай и чужбина. Те обсъдиха предизвикателствата и възможностите, които предлагат научното и технологично развитие, промените в начините на предаване, особено с 5G мрежата, съобщи Китайската медийна група.


Заместник-ръководителят на отдел „Публичност" на ЦК на ККП и директор на Китайската медийна група Шън Хайсюн заяви, че в момента Китайската медийна група се стреми да се възползва от възможностите, които предлагат научното и технологично развитие, както и развитието на „5G+4K/8K+AI", което ще отговори напълно на нуждите на новите медии и ефективно ще стимулира напредъка им.


В присъствието на ръководителите на 27 световно известни мозъчни тръста и организации Шън Хайсюн, директорът на Националния институт за изследване на иновациите и стратегиите за развитие Джън Бидзиен и бившият премиер на Белгия Йв Летерм заедно откриха мозъчния тръст на CGTN. Бившият генерален секретар на ООН Бан Ки Мун, бившите премиери на Италия Романо Проди, на Финландия Еско Ахо, на Нова Зеландия Джени Шипли, на Южна Корея Хан Сунг-соу поздравиха създаването му. Шън Хайсюн заяви, че светът днес не е съвършен, а протекционизмът и унилатерализмът набират сила.


Той изрази надежда мозъчният тръст да се превърне в платформа за диалог и сътрудничество между мозъчните тръстове по света, да съдейства повече китайски експерти да излязат на световната сцена и да покани повече чуждестранни експерти да дойдат в Китай, за да опознаят по-добре страната.


Инточник: http://bulgarian.cri.cn



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей