Наследникът на Chiron все още ще включва класически стилни елементи на Bugatti като подковообразната решетка и C-образен дизайн на страничната каросерия.

Свързани новини

19.08.2023 08:10

Продължението на Bugatti Chiron ще бъде представено през 2024 г. с хибриден V-8

Видян 9377 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Емблематичният двигател W-16 е мъртъв и наследникът на Chiron, вероятно задвижван от V-8, ще започне производство през 2026 г., използвайки електрическото ноу-хау на Rimac за своите хибридни компоненти.

Дизайнът на следващия хиперавтомобил на Bugatti е финализиран, според интервю на Autocar с бившия шеф на дизайна на Bugatti, Ахим Аншайд, който току-що се оттегли от поста си.
     
Вместо двигател W-16, следващото Bugatti ще използва хибриден V-8, тъй като Bugatti се възползва от сливането си с гениите на електрическите хиперколи в Rimac.
     
Наследникът на Chiron все още ще включва класически стилни елементи на Bugatti като подковообразната решетка и C-образен дизайн на страничната каросерия.

Говорител на Bugatti се свърза с Car and Driver, за да изясни, че компанията само е потвърдила, че наследникът на Chiron ще бъде хибрид и не е заявил, че задвижването ще включва V-8 двигател. Тази статия също така съдържа спекулации относно стила на автомобила, тъй като Bugatti каза, че не е потвърдил никакви детайли за дизайна на следващия си хиперавтомобил.

Следващият хиперавтомобил Bugatti ще представлява голяма трансформация за марката. В интервю за Autocar, бившият шеф на дизайна на Bugatti, Ахим Аншайд, каза, че наследникът на Chiron ще бъде показан за първи път през следващата година, като производството ще започне през 2026 г. Най-вече следващото Bugatti се отказва от известния W-16 двигател на марката за V-8 хибридна настройка, вероятно използвайки електрическия опит на хърватския автомобилен производител Rimac, който се сля с Bugatti през 2021 г.




Дизайнът на колата очевидно е готов за работа, като Anscheidt каза на Autocar: „Доставихме инструментите за прототипа преди няколко месеца, а инструментите за производство ще бъдат доставени след няколко месеца.“ Anscheidt се оттегля от ролята си на ръководител на стила на Bugatti, като последващият Chiron действа като негов последен проект. „Всичко, което се опитах да науча и разбера през последните деветнадесет години с Bugatti, исках да се уверя, че това преживяване се влива в развитието на автомобила“, каза той.

Следващото Bugatti все още ще включва емблематични дизайнерски елементи като подковообразна решетка и C-образна странична каросерия, виждани на всяко Bugatti от 1934 г. насам Type 57. Изградено около ново шаси, смяната на гигантския W-16 с V-8 задвижващ механизъм трябва да доведе до по-леко превозно средство.

Въпреки че задвижването ще бъде значително отклонение от старите Bugatti, интериорният дизайнер на марката Алдо Мария Сика обаче каза, че интериорът няма да се отклонява твърде далеч от Chiron, с елегантен дизайн и богато украсени контроли. Наследникът на Chiron може да получи голям централен сензорен екран за управление на информационно-развлекателната система, нещо, което липсваше при Chiron и всички негови отделения с ограничено производство.

Следващият хиперавтомобил Bugatti се очаква да струва дори повече от Mistral за 5 милиона долара, последното Bugatti с мотор W-16, което беше ограничено до 99 екземпляра. След пристигането на наследника на Chiron, вниманието на Bugatti ще се насочи към първата електрическа кола, която трябва да се основава в голяма степен на партньорството на компанията с Rimac.


Източник: caranddriver.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое