Свързани новини

15.01.2013 16:37

През март тръгва градежът на метрото към Младост 4

Видян 2544 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Строежът на метрото от Младост 1 до Младост 4 ще започне през март, обяви шефът на Метрополитен инж. Стоян Братоев. Участъкът трябва да е готов до 2 години. Той ще бъде дълг 2620 м и ще има 3 метростанции.


До края на месеца трябва да бъдат отворени ценовите оферти на 9-те фирми, които кандидатстват за двата лота - до магазин Хит и оттам до Бизнес парк София.


"Веднага след това ще изберем кандидата, като пресметнем оценките от техническите оферти и на ценовите", обясни инж. Братоев.


Строителството на метрото от Цариградско шосе до летището започна през ноември. Вече се копае на няколко места и засега няма да се затварят улици в столичния квартал Дружба, обещаха от столичния Метрополитен.


Припомняме, че през ноември миналата година експертен съвет на Столичната община прие втория вариант на предпроектно проучване за продължение на метрото от Бизнес парка в Младост 4 към околовръстното в посока Бистрица и симеоновския лифт.


Проучването е представено в два варианта. Вместо сегашния завой на изток и станция 17 в Младост ІV, както е според генералната схема на метрото, новото проучване предвижда завой на запад към новото трасе на околовръстното. Промяната в посоката е поради липсата на достатъчно пътници в източните територии и възможността  проектираната МС 16 да поеме целия поток за Младост ІV.


„Градът се е развил повече в южните територии и на този факт трябва да се отговори адекватно, като пътникопотокът бъде поет. А според интегрирания план за възстановяване и развитие на София тези именно зони са предвидени за жилищно застрояване.“ заяви тогава инж.Братоев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл