04.11.2016 10:11

Планина-хотел ще пречиства въздуха в Гуейджоу в Китай

Видян 2232 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Този хотел с 250 стаи, наречен „Планина-хотел“, е вдъхновен от природата и има свойството да подобрява чистотата на въздуха в околността, в която се намира. Проектът е дело на Stefano Boeri Architetti (SBA). Постройката ще е покрита със зеленина отгоре до долу, съобщава Greentech.bg.

Вертикалните гори са любима тема на SBA. Студиото от Милано влезе в заглавията на медиите с Bosco Verticale – първата в света вертикална гора, построена точно в родния град на компанията. Няколко години по-късно един проект на фирмата за зелен небостъргач спечели конкурс за екологична сграда в Лозана, Швейцария. Нейното изграждане започва през следващата година. “Планина-хотел“ пък ще бъде построен в Гуейджоу, Китай. Той ще бъде част от Хонгконгската копания Cachet Hotel Group. Дизайнът следва същите принципи като предишните проекти – с акцент върху устойчивата архитектура и зелената фасада, която може да подобри качеството на въздуха наоколо.



SBA ще проектира сградата като вертикална “планинска гора“ в региона Ванфенглин, който е известен също като “Гората с десет хиляди върха“. Местния художник Саймън Ма ще се погрижи за интериорния дизайн за хотела с 250 стаи. В него ще има удобства като фитнес зала, салон, VIP зона, бар, ресторант и конферентни зали.

New York Times посочва китайската област Гуейджоу в своя списък “52 места, които трябва да посетите през 2016 г.”, прогнозирайки, че ще има увеличаване на туристическия трафик там. Туристически атракции и нови хотели постоянно никнат из цялата област, но със сигурност малко от тях ще се отразят добре на околната среда. „Планина-хотел“ навярно ще е изключение.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион