Porsche Macan

Свързани новини

16.12.2023 08:00

Първи поглед на 2025 Porsche Macan EV

Видян 4804 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Porsche преработи своя все по-популярен компактен SUV Macan като ориентиран към производителността EV за 2025 г.

Porsche Macan е горещ продавач и бастион на надеждата за Porsche, тъй като близо 80 процента от клиентите на Macan са нови за марката и вероятно ще останат и ще купят нещо друго от Porsche в бъдеще. За да запази този вид успех и врата към своите по-скъпи модели, германският автомобилен производител преопакова своя горещ малък компактен луксозен SUV в нещо изцяло ново и изцяло електрическо с 2025 Porsche Macan EV. Той расте малко спрямо стандартния газов модел, но подобренията в производителността и технологичният ремонт трябва да го тласнат далеч в успешно бъдеще (и по-скъпа ценова точка). Ето какво знаем досега за двата стартови модела на предстоящия Macan EV преди пълното му разкриване през януари 2024 г.




Дизайн на Macan EV

Никой извън Porsche все още не е виждал финалната изцяло електрическа реконструкция на екстериорния дизайн на Macan. Очаквайте да видите всичко до края на януари, когато трябва да бъде разкрит в двете си стартови версии: модел с по-ниска стандартна производителност, съчетан с вариант с висока производителност. Всички електромобили на Macan трябва да се доставят с AC портове за зареждане от двете страни на автомобила за удобство, като DC портът е ограничен само до едната страна в зависимост от пазара.




Спецификации на мощността и пробега на Macan EV

Засега Porsche само потвърди това, което вероятно ще бъде по-мощното от двете стартови версии на Macan. Той е добър за 603 конски сили и 733 lb-ft въртящ момент от два актуализирани постоянно възбудени синхронни моторни блока (PSM), един свързан към предните и един свързан към задните колела, предлагащ задвижване на всички колела и векторизиране на въртящия момент и задвижван от две-степенна едноскоростна трансмисия. Твърди се, че наличната батерия от 100 kWh е добра за приблизително "500 км", или приблизително 499 км пробег при пълно зареждане, въпреки че това все още не е цифра на EPA и вероятно отразява само стандартния модел за пускане на пазара.





Подобно на Porsche Taycan EV, новият Macan EV ще използва 800-волтова система, сега с капацитет на зареждане до 270 kW, за да достигне от 10 до 80 процента ниво на зареждане на батерията за по-малко от 22 минути. Всички 400-волтови павилиони за зареждане също ще могат да активират банково зареждане на батерията, което по същество разделя 800-волтовата батерия на две отделни единици, които след това се подравняват, всяка с номинални 400 волта, които могат да се зареждат паралелно до 150 kW чрез един кабел. Нова така наречена интегрирана захранваща кутия (IPB) обединява отделното бордово 11-kW променливотоково зарядно устройство, 6-kW нагревател за високо напрежение и компонентите на DC/DC преобразувателя в едно по-леко устройство, което изтрива повече от шест килограми тегло.



Macan EV Интериор и технология

Вътре в новия Macan EV има набор от стандартни и допълнителни екрани, като всички автомобили получават 27-сантиметров сензорен екран на централното табло, съчетан с 32-сантиметров дисплей за водача. Можете също така да изберете до хед-ъп дисплей с разширена реалност, а пътниците могат да се насладят на допълнителен 27-сантиметров екран от страната на пътника, който е защитен от поглед за водачът по време на движение.




Нова стандартна информационна настройка на околното осветление променя модела въз основа на това, което превозното средство прави, с поздрав за добре дошли, индикатори за състояние на зареждане, специален режим на осветление Launch Control и други, в различни сини, червени и зелени нюанси. Гласовият асистент на Porsche също е актуализиран за по-естествени въпроси и отговори, както и по-бързо време за реакция и може да разпознае дали водачът или пътникът задава въпроса въз основа на местоположението на звука в колата.




Второто от четирите планирани изцяло електрически Porsche

Новият Macan EV бележи второто от четирите обявени изцяло електрически Porsche, които се разработват или вече са налични. Това включва седана Taycan EV и моделите Shooting Brake, както и предстоящите купе "e-718" и потенциалните спортни автомобили роудстър, както и нов електрически SUV, за който се твърди, че е достатъчно голям за три реда седалки, за да се настани над текущия и всеки бъдещи SUV модели Cayenne, газови или електрически. Taycan EV се сглобява в Цуфенхаузен, Германия, докато газовият и хибридният Panamera, газовият и електрическият Macan и бъдещият електрически триредов SUV ще се сглобяват в Лайпциг, Германия.




Искаме да кажем, че Macan EV очевидно ще се бори с модели като Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E и Hyundai Ioniq 5, но тази нова ера на дебюти на изцяло електрически превозни средства ни обърка. Model Y е технически малко по-голям от този Macan EV, Mustang не е луксозен модел, а Ioniq е странна комбинация от производителност и лукс, която също не се приземява в пясъчната кутия на Porsche. Така че може би новият Macan EV ще пробие нови позиции в EV пространството, когато бъде пуснат през следващата година; Porsche със сигурност се гордее да се похвали, че ще бъде първият SUV от B-сегмент със задвижване на задните колела.


Източник: motortrend



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион